Ювентус записа шесто равенство от началото на сезона в Серия

...
Ювентус записа шесто равенство от началото на сезона в Серия
Коментари Харесай

Ювентус се дъни срещу Аталанта, Роналдо пропуска дузпа

Ювентус записа шесто тъждество от началото на сезона в Серия А, откакто приключи 1:1 в семейството си на Аталанта. Федерико Киеза откри резултата след половин час игра, а Фройлер изравни в 57-ата минута. Кристиано Роналдо имаше късмет да се разпише от дузпа, само че стреля едва и вратарят Голони избави.
Снимка: БГНЕС  Ювентус се дъни против Аталанта, Роналдо пропуща дузпа
" Бианконерите " пресираха противника в неговата половина от началото, само че гостите на няколко пъти съумяха да преодолеят тази бариера и да провеждат офанзиви. В 12-ата минута обаче Уестън Меккена открадна една топка в средата на терена и изведе Мората самичък против вратаря.

Испанецът реши да подава на Роналдо вместо да стреля. Защитник съумя да попречи на Кристиано да стреля, а топката се върна в Мората. Той опита да я прати в опразнената мрежа с пета, само че много се изложи, като не уцели добре кълбото. Евентуално попадение можеше и да не бъде зачетено при разглеждане с ВАР, защото имаше подозрения дали Мората не е в засада при подаването на Маккена.

Снимка: БГНЕС  Ювентус се дъни против Аталанта, Роналдо пропуща дузпа
Малко по-късно пристигна и първата по-добра опция за Аталанта. Защитата на Юве в началото бе преодоляна, а Песина подаде на Сапата. Ударът на нападателя обаче бе блокиран от Де Лихт. Последва интервал, в който играта бе накъсана, а Артур се конузи и трябваше да напусне терена, а на негово място се появи Рабио.

В 29-ата минута пристигна експлоадиране от страна на Федерико Киеза. Той съвсем не игра с топката през първия половин час, само че по ослепителен метод откри резултата. След като получи топката от Бентанкур, Киеза я насочи неспасяемо към горния ляв ъгъл на Голини.
Снимка: БГНЕС  Ювентус се дъни против Аталанта, Роналдо пропуща дузпа
Гостите можеха бързо да отговорят. Сапата бе изведен на добра позиция, изпревари Бонучи и стреля, само че Шчесни се намеси чудесно. Бонучи се намеси надалеч по-добре при идната обстановка, в която нападателят на Аталанта можеше да се озове зад отбраната и мазета топката в точния миг. В този интервал отборът на Гасперини несъмнено имаше преимущество и непрекъснато тормозеше отбраната на Юве. Удар от отдалеченост на Малиновски бе отклонен от Шчесни и облиза лявата греда.

Мората имаше късмет да удвои задатъка на домакините при започване на втората част. След двойно с Маккени той стреля, само че вратарят отрази удара с лицето си. На терена се появи и капитанът на гостите Алехандро Гомес, който е скаран с треньора Гасперини. Малко по-късно Аталанта изравни след страховит удар на Фройлер.
Снимка: БГНЕС  Ювентус се дъни против Аталанта, Роналдо пропуща дузпа
Това засилва играчите на Пирло и те подвигнаха темпото. Ювентус можеше доста бързо да си върне преднината. Съдията отсъди дузпа след рухване на Киеза. За топката застана обичайният реализатор Кристиано Роналдо. След четири маркирани дузпи в последните два мача обаче португалецът стреля едва и Голини отрази удара. Секунди по-късно вратарят на гостите направи ужасно избавяне след удар на Мората от близко.

След като оцеля в този интервал, Аталанта отговори. Шчесни се намеси ослепително след удар на Ромеро, а гостите на няколко пъти стигнаха рисково покрай наказателното поле на противника. На другата врата Голини се оправи с изстрел на Данило. Роналдо пък насочи един от типичните си удари пет минути преди края, само че топката мина около вратата.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР