Юрген Клоп отправи нови критики към УЕФА заради турнира Лигата

...
Юрген Клоп отправи нови критики към УЕФА заради турнира Лигата
Коментари Харесай

Клоп: Ще убием футбола заради хубави неща като Лигата на нациите

Юрген Клоп насочи нови рецензии към УЕФА поради шампионата Лигата на нациите. Мениджърът на Ливърпул се тормози, че единствено няколко дни след финала в Шампионската лига негови играчи ще бъдат ангажирани със заключителната фаза на въпросната конкуренция на националните отбори. Битката с Тотнъм в Мадрид ще бъде на 1 юни, а на 5 юни в Португалия започва финалът на Лигата на нациите. До него стигнаха тимовете на Англия, Португалия, Холандия и Швейцария, които ще изиграят по две срещи, с цел да се разпределят от първо до четвърто място. За германеца обаче това не е добре, тъй като той би желал на състезателите да се обезпечава по-дълга отмора.

“Този сезон отпуснах повече почивни дни на футболистите ми спрямо други години, тъй като натоварванията бяха доста огромни. На 1 юни ни чака край в ШЛ, а няколко дни по-късно идва един прекрасен шампионат, наименуван Лига на нациите”, съобщи иронично Клоп.

С конкуренцията ще са ангажирани футболисти като Джордан Хендерсън, Трент Александър-Арнолд и Жоржиньо Вайналдум. “Когато говорех, че този шампионат не е добра концепция, всички ме гледаха. Сега обаче “Уупс”. Каква изненада единствено, че два британски тима са на край в ШЛ. Ако имаше и холандски представител, нямаше да е по-добре - просто проблем за различен народен състав. Ако не се отнасяме по-добре с нашите играчи, има възможност да убием тази страхотна игра, тъй като без футболистите тя няма да бъде толкоз красива”, счита Клоп.

The UEFA Nations League Semifinals are set!

Who ya got going to the Finals? pic.twitter.com/CEwoiw36Rt
— FOX Soccer (@FOXSoccer) December 3, 2018
Още през октомври мениджърът на мърсисайдци назова Лигата на нациите “най-безсмисления шампионат в историята на футбола”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР