Това е паралелната държава, за която БСП говорим от години.

...
Това е паралелната държава, за която БСП говорим от години.
Коментари Харесай

БСП и силно ляво или раздробени партии със задкулисни крепители

„ Това е паралелната страна, за която Българска социалистическа партия приказваме от години ”. Така Кристиан Вигенин, лидер на евролистата на „ Българска социалистическа партия за България ” разяснява свадите в митниците в предаването „ Опорни хора ” на България ON AIR. По думите му това е паралелната страна, в която има чадъри, в която се позволява и служби, и Министерство на вътрешните работи, и институции да знаят, че даден човек се занимава с контрабанда, а той да го прави години наред безпроблемно и да е на независимост. Държава, в която има кръгове, които си слагат хора на позиции, кукловоди, които ръководят процеси пред очите на всички, които сменят политици и обединения.
„ Затова, когато се гласоподава - дано да се гласоподава за обединения, които потвърдено не се въздействат от такива подмолни играчи. Ако повече хора гласоподават за партии като Българска социалистическа партия, които не се подчинихме на задкулисието – малко по малко можем да си почистим страната ”, уточни Кристиан Вигенин.
„ От всичките над 30 партии и обединения, които се записаха за тези избори - 4-5 са леви, всички останали са десни и центристки. Обаче, никой не задава въпроса за какво дясното не е обединено, някак си никой не се вълнува от този факт, всеки пита за какво лявото не е обединено ”, съобщи в отговор на имитация на водещата социалистът.
„ Проблемът на част от тези леви партии е, че те вместо да положат старания да бъдем дружно, полагаха старания да основат нещо друго от Българска социалистическа партия. Ние като Българска социалистическа партия обаче казахме: желаеме да създадем нещо друго за България, опция за България, което е огромната цел. И по тази причина доста леви, патриотични, някои центристки, екологични организации потеглиха с нас и ние показахме това единствено преди 10-на дни. И видяха, че в случай че ще има мощно ляво – центърът на това ляво е Българска социалистическа партия. Другите обединения би трябвало най-сетне да го одобряват този факт ”, уточни зам.-председателят на Българска социалистическа партия в диалога за мощното ляво.
И добави: „ Та, те слагат условия. Ние не сме отишли да кажем на АБВ или пък „ Изправи се БГ ” или както се споделя в този момент – махнете Мая Манолова и ще се обединим ”.
По думите му обединяването няма да стане, когато на една маса седнат всичките водачи, които в миналото са били в Българска социалистическа партия, а след това са напуснали. „ Има късмет лявото да се сплоти не през водачите от горната страна надолу, а да се сплоти от метода, по който ще гласоподават левите гласоподаватели. Ние видяхме, че десните обединения не могат и не желаят да отстояват националния интерес. Това ще го създадем ние, само че би трябвало да сме по-силни ”, безапелационен бе Вигенин.
„ Но мисля, че хората го виждат – желаят ли обединено ляво, което считам, че в огромна степен съставлява Българска социалистическа партия. Или желаят партии лидерски, раздробени и дребни, които се поддържат на изкуствено дишане, едвам нападат Българска социалистическа партия, част от тях със подмолни крепители, които доста държат Българска социалистическа партия да не бъде мощна. Това е алтернативата пред левия гласоподавател ”, уточни социалистът.
В диалога не се ли е изгубил евродебата измежду всичките тези кавги в страната - на този въпрос лидерът на евролистата на „ Българска социалистическа партия за България ” съобщи, че се надява тъкмо европейският спор да изпъкне на фона на всички тези кавги, кални акции на взаимното оклеветяване, които се водят, изключително от първите две партии една против друга. „ И когато хората тотално се отвратят от това, може би ще чуят какво имаме да кажем по европейската тематика ”, сподели Вигенин като акцентира: „ Би трябвало дебатът по огромна част от тематиките в националните избори да бъде европейски, защото доста национални политики зависят от това, което се случва в Брюксел ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР