Юрген Клоп е най-хубавото нещо, случвало се на Ливърпул от

...
Юрген Клоп е най-хубавото нещо, случвало се на Ливърпул от
Коментари Харесай

Ливърпул може да остане извън Шампионската лига за пръв път в ерата на Юрген Клоп

Юрген Клоп е най-хубавото нещо, случвало се на Ливърпул от края на предишния век насам. Германецът освен върна купата от Висшата лига във витрината на клуба, само че и подсигурява годишното му присъединяване в Шампионската лига, където даже постоянно е в директен спор за трофея. Но през актуалната акция рисковете от злополука в този проект са повече от реалистични след изминаването на 1/3 от акцията.

Клоп кара седмата си година на „ Анфийлд “, а в предходните 6 изведе „ алените “ до една купа от шампионата, два пъти финишира на второ място, един път е трети и два пъти е четвърти. Това му разреши да опази състава си тъкмо във типа, в който си го е представял. Той освен притегли фигури от ранга на Върджил ван Дайк, Алисон и Мохамед Салах, само че и съумя да ги задържи задоволително дълго, че да разпрострат цялостния си капацитет.

През предходната акция Ливърпул се добра до финала в най-престижния европейски клубен шампионат, с което приходите в хазната се усилиха със £100 млн., по информация на The Athletic. Това сътвори нужната финансова непоклатимост, че няколко месеца по-късно да бъдат платени €80 млн. на Бенфика за услугите на Дарвин Нунеш, който трябваше да замести Садио Мане, макар напълно другата му роля по терена.

В момента „ мърсисайдци “ имат 16 точки от 12 кръга, което е същият актив, който отборът имаше през сезон 2010/11, когато Рой Ходжсън бе отпред. В края на акцията тимът финишира на 6 място и то след уволнението на мениджъра и краткотрайното предопределение на Кени Далглиш. В следствие се наложи раздялата с Пол Кончески, Милан Йованович, Набил Ел Дзар, Сотириос Киргиос, Емилиано Инсуа, Кристиян Пулсен, Давид Н'Гог, Филип Деген и Раул Мейрелеш. На тяхно място дойдоха Джордан Хендерсън, Чарли Адам, Дони, Стюарт Даунинг, Хосе Енрике, Себастиан Коатес и Крейг Белами. Единствената позитивна от тези транзакциите се оказа договорката за Хендерсън, който в следствие наследи капитанската лента от Стивън Джерард.

През сегашния сезон се обрисува договорите на Роберто Фирмино, Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джеймс Милнър и Адриан да изтекат, което сигурно ще накара управлението да излезе на пазара за нови изобретателни фигури. Освен това Салах навърши 30 години през лятото, Хендерсън към този момент е на 32, Тиаго Алкантара е на 31, Жоел Матип и Върджил ван Дайк също. Съвсем скоро и Фабиньо ще ги последва в групите на 30-те. В същото време младите звезди - Трент Александър-Арнолд и Андрю Робъртсън, към този момент надалеч не са чак толкоз млади, а равнището им е меко казано покъртително в миналите месеци.

Надежди дават Харви Елиът, Къртис Джоунс, Луис Диас, Диого Жота и възродения Джо Гомез, само че, в случай че изключим английските играчи, останалите дали биха отхвърлили някоя мултимилионна договорка от ПСЖ или Манчестър Сити, при положение, че актуалният им отбор не се добере до Шампионската лига следващата година?

Юрген Клоп самичък призна неотдавна, че има потребност от неизменност, с цел да извади тима си от положението на поглъщане. Преждевременното класиране към етапа на елиминациите в Европа дава вяра, че през зимата ще се запълнят пробойните. Ако можем да се доверим на слуховете, германецът още веднъж ще разполага с към €100 млн. за прехвърляния, което би следвало да го изкара на пазара за нов разиграващ халф, който бързо да измести Джордан Хендерсън от титулярите и да не се тормози, в случай че Тиаго не е с него на терена, с цел да гради играта. Едва ли са мнозина вариантите въобще в света, само че Клоп е потвърдил прозорливостта си през годините. Би следвало още веднъж да приложи магията си, в случай че не желае напълно скоро да се заприказва за възможното му уволняване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР