Юли 2023 вероятно ще бъде най-горещият месец от стотици, ако

...
Юли 2023 вероятно ще бъде най-горещият месец от стотици, ако
Коментари Харесай

НАСА: Юли вероятно ще бъде най-горещият месец в историята

Юли 2023 евентуално ще бъде най-горещият месец от " стотици, в случай че не и хиляди години ", съобщи Гавин Шмид от Института за галактически проучвания на НАСА. " Виждаме невиждани промени на всички места по света. Горещите талази, които следим в Съединени американски щати, Европа, Китай и чупенето на върхове на всички места, не са изненада ", допълва климатологът.

Юли 2023 - най-горещият месец в миналото

Юни 2023 към този момент беше най-горещият юни в записаната история. Очаква се юли да се трансформира в месеца с най-високи температури въобще. " От науката знаем, че човешката активност, главно излъчванията на парникови газове, предизвикват стоплянето, което следим на нашата планета ", съобщи на същия брифинг Кейт Калвин, старши съветничка по въпросите на климата в НАСА. През последните четири десетилетия се регистрира поредно повишаване на температурите, обявиха още от НАСА. 

" От месеци насам следим рекордни температури на морската повърхнина, даже отвън тропиците. Предполагаме, че това ще продължи, а повода, заради която считаме, че това ще продължи, е продължаващото изпускане на парникови газове в атмосферата ", сподели още Шмид. Той дефинира като " 50 на 50 "  шанса 2023 година да бъде най-горещата година в историята и да бъде надмината от 2024 година, която ще бъде още по-топла поради настъпващия топъл климатичен феномен Ел Ниньо. Други учени предвидиха, че има 80% късмет 2023 година да бъде най-топлата в историята.

***

Вижте и тази изложба:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР