Южното ни черноморие е наистина зашеметяващо! То разполага с много

...
Южното ни черноморие е наистина зашеметяващо! То разполага с много
Коментари Харесай

Райските кътчета на Южното Черноморие. Красивият Маслен нос

Южното ни черноморие е в действителност зашеметяващо! То разполага с доста фестивали,събития, хотелски комплекси, туристически атракции, питейни заведения и безпределно дълги пясъчни плажове. Точно заради тази причина всяка година там идват млади летовници от чужбина, като и ние българите също го избираме. В идната поредност ще ви покажем 10 от най-интересните местоположения, които можете да посетите там:  Копирано от standartnews.com

Между устието на река Ропотамо и залива Стомопло се намира огромният полуостров Боруна се намира Масленият нос. Той бива разграничен на 2 елементи от залива Света Параскева. От север приключва с нос Коракя, а на юг с Маслен нос.
-->
Всеизвестен е, като най-красивия по Южното Черноморие, като е доста посещаван от туристи. Локацията му е на 6 километра от курортът Приморско, а самото му име идва от  мит, съгласно който в стръмните скали се разрушили доста кораби, пренасящи зехтин, като по този начин се омаслява цялата местност, та оттова - Маслен нос. До Маслен нос е кеят в Приморско, който е локализиран и всеки ден там се насочат ветроходни плавателни съдове, които ви развеждат из заливите и дебаркират на носа. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР