Южнокорейските производители на батерии LG, Samsung и SK Innovation преживяват

...
Южнокорейските производители на батерии LG, Samsung и SK Innovation преживяват
Коментари Харесай

Търсенето на корейски батерии за електромобили рязко нарасна

Южнокорейските производители на акумулатори LG, Samsung и SK Innovation претърпяват взрив на продажбите. Ръстът на търсенето се обуславя и от ниския обменен курс на вона и нежеланието на някои компании да си сътрудничат с китайските заводи, написа Nikkei.

LG Energy Solutions е вторият в света производител на така наречен тягови акумулатори. Продажбите за третото тримесечие на годината са с 51% повече от резултата от второто тримесечие и с 90% повече от индикатора от първото тримесечие на 2022 година

Samsung регистрира 56% растеж на производството на годишна база и 52% облага. В SK Innovation продажбите са нарастнали със 170%, само че към момента не са достигнали равнище на облага. Експертите изясняват това с обстоятелството, че компанията е започваща и има огромни вложения в развиване.

Китайските производители на акумулатори, в противен случай, изпитват отлив на сътрудници. Усложняването на връзките на страната с Европа и Съединени американски щати докара до риск от попадане под наказания и задграничните компании започнаха да обръщат внимание на производители от други страни.

Скорошно изследване на JATO откри, че електрическите транспортни средства в Китай са приблизително с една трета по-евтини от бензиновите си аналози. Но европейците заплащат 27% повече за тях, до момента в който в Съединени американски щати " зелените " модели са с 43% по-скъпи от версиите с мотори с вътрешно горене. В същото време през последните седем години електрическите коли са поевтинели на половина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР