Южнокорейски войник по погрешка е стрелял с картечница по време

...
Южнокорейски войник по погрешка е стрелял с картечница по време
Коментари Харесай

Южна Корея по погрешка откри огън край границата с КНДР

Южнокорейски боец по простъпка е стрелял с картечница по време на образование покрай границата със Северна Корея, оповестява организация " Йонхап ".

Военните неотложно са уведомили Северна Корея, че стрелбата не е била умишлена.

По информация на южнокорейската армия четири бойни патрона са били изстреляни от картечница по време на подготовка на армейска част по продължение на границата в източната провинция Гангуон в 18:27 часа локално време в събота.

Всички патрони са паднали в южната част на военната демаркационна линия и няма данни за нанесени вреди. Обучението не е предвиждало стрелби.

Не са видяни особени признаци от страна на Северна Корея и тече следствие за събитията към случая, прецизираха от съответното военно звеното.

През май 2020 година минимум четири патрона от Северна Корея удариха охранителния пост на Южна Корея в централната част на демилитаризираната зона, което принуди южнокорейските войски да отвърнат на огъня.

Това беше първата престрелка сред Южна и Северна Корея от години. Съгласно Всеобхватното военно съглашение, подписано през септември 2018 година, двете Кореи се съгласиха да спрат всички враждебни дейности една против друга - ход, ориентиран към понижаване на напрежението и създаване на доверие.

Демаркационната военна линия е с дължина към 250 километра и ширина 4 километра. Това е една от най-силно укрепените граници в света и постоянно е била точка на възпламеняване сред двете страни противници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР