Южнокорейската агенция за справедлива търговия, която е водещата антитръстова агенция

...
Южнокорейската агенция за справедлива търговия, която е водещата антитръстова агенция
Коментари Харесай

Обвиниха Tesla в надценяване на пробега с едно зареждане

Южнокорейската организация за обективна търговия, която е водещата антитръстова организация в страната, стартира следствие на американския производител на електрически коли Tesla. Според специалистите компанията на Илон Мъск съзнателно надценява характерностите на батериите на своите електрически коли. В същото време марката не предизвестява клиентите си за вероятни промени в продуктивността на батерията заради метеорологични условия.

Претенцията против Tesla се дължи на обстоятелството, че автомобилният производител съзнателно е надценил пробега на някои електрически транспортни средства, в това число и на най-популярния модел на марката - Model 3. Официалният уебсайт на компанията показва, че електрическият автомобил е в положение да измине 528 километра на едно зареждане на батерията. В същото време на никое място не е посочено, че при положение на външна температура под нула градуса, самостоятелният пробег на модела става доста по-малък.

Южнокорейската антитръстова работа има намерение да се срещне с представители на Tesla, с цел да обсъдят вероятни наказания. Служители на американската компания към момента не са коментирали изказванията на организацията. Ще напомним, че при започване на февруари стана известно, че Tesla скрито промени конфигурациите на Model 3 и Model Y, които се сглобяват в китайско дружество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР