Южноамериканските страни в лицето на Бразилия, Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай,

...
Южноамериканските страни в лицето на Бразилия, Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай,
Коментари Харесай

В Южна Америка се обявиха против Световно първенствто на всеки две години

Южноамериканските страни в лицето на Бразилия, Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай, Перу, Колумбия, Боливия, Еквадор и Венецуела, заеха безапелационна позиция, че няма да вземат участие в Световното състезание по футбол, в случай че тозапочне да го организира през две години.

Отборите от КОНМЕБОЛ организираха среща в Парагвай в сряда и всички 10 членки на конфедерацията са декларирали, че няма да поддържат концепцията на президента на ФИФА Джани Инфантино.

" Няма аргументи, изгоди или опрощение за смяната, препоръчана от ФИФА. С оглед на това десетте страни, които образуват КОНМЕБОЛ удостоверяват, че няма да вземат участие в Световно състезание, проведено на всеки две години.

Този план обръща тил на близо 100 години международна футболна традиция и не зачита историята на едно от най-важните спортни събития на планетата. КОНМЕБОЛ поддържа сегашният формат на Световното състезание, с сегашния тип на квалификационната система, тъй като тя е посочила, че е сполучлив модел, основан на спортни качества, в който се печели с труд, гений и планувана работа ", се споделя в позицията на конфедерацията.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР