Южна Корея обяви, че ще изгради огромно съоръжение за производство

...
Южна Корея обяви, че ще изгради огромно съоръжение за производство
Коментари Харесай

Южна Корея ще изгради огромно съоръжение за производство на компютърни чипове

Южна Корея разгласи, че ще построи голямо оборудване за произвеждане на компютърни чипове, с инвестиция от към 230 милиарда $ на Samsung Electronics.

Плановете бяха оповестени от президента Юн Сук Йол в сряда и доказани от електронния колос.
-->
Клъстерът ще бъде ситуиран в провинция Gyeonggi, която е част от столичния регион на Сеул, и общата инвестиция ще бъде приключена за към 20 години.

Миналия май Samsung (SSNLF) очерта проект да налее над 350 милиарда $ в своя бизнес и да сътвори десетки хиляди нови работни места до 2026 година Компанията съобщи, че ще влага в съществени бизнеси като произвеждане на чипове и биофармацевтика.

Не беше ясно незабавно дали оповестената по-рано инвестиция ще се припокрие с тази, оповестена в сряда от държавното управление.

Samsung е най-известен с подразделението си за електроника, с известните си смарт телефони и тв приемници. През последните години компанията се насочи към ролята си на снабдител на полупроводници, защото производителите по света страдат от дефицит.

Чиповете с памет, които се оказаха основен източник на пари за Samsung, ще продължат да бъдат фокусирана област с планувани спомагателни вложения, съгласно компанията.

По-голямата част от актуалните микрочипове в света се създават единствено на две места, Тайван и Южна Корея. Промишлеността на Тайван е по-голяма и по-доминираща, нещо, което Южна Корея желае да провокира.

Концентрацията на толкоз доста значимо произвеждане на чипове единствено на две места провокира опасения по отношение на стабилността на световната верига за доставки, изключително откакто Южна Корея и Тайван са военно застрашени от съседите, надлежно Северна Корея и Китай.

През последните няколко години огромните стопански системи показват угриженост по отношение на загубата на достъп до полупроводници, изключително откакто политическото и икономическо напрежение ескалира сред Китай и Съединените щати.

Правителствата, в това число Вашингтон, и огромни компании като Apple желаеха от фирмите да локализират интервенциите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР