Южени Бушар бе сред изгряващите звезди на световния женски тенис

...
Южени Бушар бе сред изгряващите звезди на световния женски тенис
Коментари Харесай

Заради липсата на точки: Бушар отказа участие на Уимбълдън

Южени Бушар бе измежду изгряващите звезди на международния женски тенис преди осем години, когато през 2014 година доближи до полуфиналите на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, а по-късно същата година игра в мача за купата на Уимбълдън. За страдание обаче, канадката не съумя да се задържи дълго в елита и пропадането ѝ в международната класация стартира още през идната година.

За последно родената в Монреал състезателка взе присъединяване в шампионата в Гуадалахара при започване на 2021-ва, когато позволи проваляне още в първия си дуел. През август същата година канадката претърпя интервенция на рамото, след което за малко бе анализатор по Tennis Channel.

Сега Бушар получи късмет да се завърне на корта с присъединяване на най-успешния си шампионат, а точно Откритото състезание на Англия, употребявайки " предпазен ранкинг ", само че през днешния ден някогашната №5 в света заяви, че няма да се възползва от него заради неналичието на точки за ранглистата.

" Здравейте, бърза актуализация от мен. Реших да се отдръпва от Уимбълдън заради решението на WTA да не присъжда точки за международната ранглиста на тазгодишното състезание. Заради интервенцията ми на рамото, която претърпях, имам стеснен брой пъти, в които мога да попадна в главната скица чрез " предпазен ранкинг ".

Колкото и да обичам Уимбълдън и колкото и да ме боли, че би трябвало да го пропусна, то да употребявам " предпазен ранкинг " за присъединяване, където няма да печеля точки, е изцяло безсмислено. Трябва да предпочитам деликатно шампионатите, на които да се възползвам от тази опция, с цел да мога да се върна там, където желая да бъда.

Продължавам възобновяване си и възнамерявам да се завърна на корта по-късно това лято, като ще заявя присъединяване на US Open и Аустрелиън Оупън. Благодаря ви за всички невероятни известия и нямам самообладание да се забележим скоро ", написа финалистката от Уимбълдън 2014 в обществените си мрежи.

Wimbledon 2022
— Genie Bouchard (@geniebouchard)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР