YouTube активно разширява възможностите на своята услуга за кратки видеоклипове

...
YouTube активно разширява възможностите на своята услуга за кратки видеоклипове
Коментари Харесай

YouTube ще добави много нови функции, подобни на тези на TikTok, в Shorts

YouTube интензивно уголемява опциите на своята услуга за къси видеоклипове Shorts, в това число добавяйки функционалности, заимствани от TikTok. Новите функционалности включват отвесно предаване в действително време, редом записване и спомагателни принадлежности за основаване на къси филми от дълги видеоклипове в YouTube.

YouTube опитва с прибавянето на предварителни изгледи на излъчвания онлайн към каналите на потребителите на Shorts. Зрителите могат да гледат обещано предаване и по-късно да прелистват канал, цялостен с други излъчвания. Функциите за монетизиране на създателите, като заплатен чат и платени абонаменти, също ще бъдат налични в този канал.
-->
Публикуването на видеоклипове онлайн може да помогне на създателите да намерят нова публика с Shorts. Няма по какъв начин да не създадем паралел с TikTok, който натъртва на видеото онлайн като метод за продажба на артикули, прецизиране на целевите аудитории и образуване на оживени виртуални събития, които усилват ангажираността. YouTube даде обещание появяването на видеоклипове онлайн в цялостен екран през идващите месеци.

Компанията вкарва и нови функционалности за основаване на къси видеоклипове. В момента се тестват нови принадлежности за основаване на къси видеоклипове от водоравен клип в YouTube, в това число опция за мащабиране и изрязване на истинския видеоклип. Създателите на къси видеоклипове ще получат и нова функционалност, която предлага добиване на аудиоклипа и резултата, употребявани в истинския видеоклип. Аудиото ще стартира от същата времева марка като клипа на потребителя.

От през днешния ден компанията прибавя опцията за запис на видеоклип до различен клип, сходно на функционалността TikTok Duet. Функцията, наречена Collab, ще включва голям брой оформления, а основателите ще могат да употребяват резултата в къси и елементарни видеоклипове в YouTube.

YouTube влезе в сериозна конкурентна борба с преобладаващата роля на късите видеоклипове на TikTok. В устрема си да притегли повече основатели YouTube неотдавна намали квалификационните си условия за монетизация в платформата, като отвори някои от функционалностите на партньорската стратегия на YouTube за основателите с дребна публика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР