Язовирите в Русенско са в добро експлоатационно състояние - това

...
Язовирите в Русенско са в добро експлоатационно състояние - това
Коментари Харесай

Приключи проверката на язовирите в Русенско

Язовирите в Русенско са в положително експлоатационно положение - това демонстрират резултатите от състоялата се инспекция на хидротехническите уреди, назначена от регионалния шеф на Русе Анатоли Станев, заяви Станев, представен от Българска телеграфна агенция. 

При инспекцията, в която са се присъединили представители на шест институции и на съответните общини, не е установено създаване на противозаконни градежи и уреди, които да затрудняват естественото действие на водоемите. 

Техническото положение на язовирите е положително и дава отговор на условията. Изключение прави язовирът край град Борово, който е с неработещ изпускател, само че притежателят е подхванал ограничения за обезопасяване на оборудването и то е в ремонт. 

Три от общо четиринайсетте водоема са изцяло източени и не работят. Количеството вода в останалите водоеми варира сред 14 и 65 % от оптималния им размер.
Захранването с питейна и битова вода в област Русе се реализира чрез построени кладенци и сондажи на естествени подземни водоизточници, а не посредством водоподаване от язовирите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР