Яйцата са една от храните, които се развалят много бързо,

...
Яйцата са една от храните, които се развалят много бързо,
Коментари Харесай

Симптоми при натравяне с развалени яйца

Яйцата са една от храните, които се скапват доста бързо, изключително когато са изложени на висока температура.

Натравянето с развалени яйца е съпроводено с редица признаци. Първият признак е характерен за всяко натравяне и това е гаденето и повръщането. Добре е организмът да се почисти и по тази причина не спирайте процесът на повръщане. Друг доста противен признак при отравяне с развалени яйца са остри и мъчителни коремни конвулсии. Възможно е да се появи и диария. Възможно е да се появи кръв в изпражненията. Може да се появи и главоболие.

Често при натравяне с развалени яйца температурата се покачва и може да стигне до 40 градуса, съпроводена с тресчица и настинка. При натравяне с развалени яйца може да се появи обрив по лицето и тялото, които е характерен за този вид натравяне.

В по-редки случай натровеният може да развие салмонела. В взаимозависимост от формата симтомите могат да бъдат доста тежки.

При стомашно-чревната форма инкубационният интервал е няколко дни и признаците са гастрит, ентерит и другите типични признаци, като гадене, повръщане, диария и болки в корема.

При септичната форма бактериите се популяризират в кръвта и заболяването протича като тежко изфекциозно заболяване, съпроводено с доста висока температура. Може да се наложи лекуване с антибиотици.

Лятото е добре да избягвате храните, приготвени със сурови яйца, като майонезата, с цел да органичите рискът от сходни неприятни обстановки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР