Явор Стефанов е новият търговски директор на Кока-Кола ХБК България.

...
Явор Стефанов е новият търговски директор на Кока-Кола ХБК България.
Коментари Харесай

Явор Стефанов е новият търговски директор на "Кока-Кола ХБК България"

Явор Стефанов е новият търговски шеф на " Кока-Кола ХБК България. " Той поема функционалностите от Марко Андрич, който ще дава отговор за комерсиалните интервенции на компанията в Румъния.

Стефанов ще управлява повече от 400 експерти в България и ще дава отговор за стратегическото ръководство и бъдещото развиване на комерсиалната активност на сдружението в страната. Професионалният му път в " Кока-Кола ХБК " стартира през 2005 година като търговски представител. През миналите 17 години изкачва поредни стъпала в кариерата си и натрупа опит в региона на продажбите и комерсиалните умения. През последните години сполучливо внедрява нов модел на работа, с помощта на който компанията усъвършенства пазарните си дялове и уголемява навлизането в нови семейства.

Явор Стефанов е бакалавър и магистър по " Стопанско ръководство " от Икономическия университет във Варна.
Компанията
" Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани България " е най-големият производител на безалкохолни питиета в страната, който има изключителното право да бутилира продуктите на The Coca-Cola Company. Компанията стартира активността си в България през 1992 година и е измежду водещите вложители в локалната стопанска система.
Реклама
" Кока-Кола ХБК " разполага с два индустриални центъра в страната - в Костинброд (за безалкохолни напитки) и в Банкя (за бутилиране на натурална минерална вода), шест дистрибуторски центъра и над 1000 чиновници.

Компанията избра да разположи в България и своите центрове за споделени услуги за всички страни в групата - през 2004 година отвори първия си Център за споделени услуги в региона на осведомителните технологии ( " Кока-Кола Хеленик груп Ай Ти сървисис " ), а през 2011 година - втори център, този път в региона на финансите и човешките запаси ( " Кока-Кола Хеленик бизнес сървисис организейшън " ).

През 2019 година " Кока-Кола ХБК " влага 40 млн. лева за разширение на индустриалния си център в Костинброд. Новата бутилираща линия за PET бутилки е най-модерната във всички 28 страни в Групата " Кока-Кола Хеленик ". Инвестицията трансформира България в районен център за експорт на продукция за Румъния, Сърбия и Гърция.

В последните три години компанията продължи да прибавя нови категории артикули в своето потрфолио, измежду които основаната на ядки, семена, плодове и минерали напитка AdeZ, изотоничната спортна напитка Powerade, Predator Energy, Cappy Joy, вода, обогатена с минерали с марката Aquarius Water+. А от средата на 2020 година дистрибутира нова серия кафета - Costa Coffee.
Реклама
По данни на компанията през последното десетилетие е икономисала 1.8 млн. тона CO2, както и 6.5 милиарда литра вода в процеса на произвеждане и доставка на " Кока-Кола " артикули. По данни на К100 за 2020 " Кока-Кола ХБК " регистрира 357.424 млн. лева доходи от продажби и 40.411 млн. лева облага.

В международен мащаб " Кока-Кола ХБК " бутилира и продава напитките на The Coca-Cola Company в 29 пазара, като също по този начин си партнира с други компании за питиета като Monster Energy, Edrington, Brown-Forman и Campari и предлага и техните артикули.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР