Явно в Бундестага не се впечатлиха от високото научно звание

...
Явно в Бундестага не се впечатлиха от високото научно звание
Коментари Харесай

Берлин ни «ритна» в угода на Скопие !?

Явно в Бундестага не се впечатлиха от високото научно звание и управническа процедура на новия ни, към този момент ротационен министър председател и забележителната брюкселска кариера на ротационната му вице- и външна министърка! Дали немските депутати също съгласуват с Посолството на “Pariser Platz ”(хомологичен адрес на софийския на «Козяк»)? А в случай че някой ден например баварци пощуреят да осъществят буквално названието на провинцията си „ Свободна страна Бавария ” на немски: Freistaat Bayern? Как ли би реагирал мъдро-почтеният Бундестаг?

Има право госпожа Зорница Илиева, «немчугите» ни забиха нож в гърба! Бившите ни в 2 войни и сегашни съдружници и сътрудници, европейски наставници. Прекрасен мотив да си избият върху България комплексите на непълноценност от Големия брат, който - както и нас, само че по-късно – ги е обхванал на всестранно послушание от м.май 1949 година и договорно-правно като победена страна със секретни съглашения за 150 година напред. Като стартираме с така наречен Kanzlerakt (вкл. задължението да съгласуват всяко свое ново държавно управление и проектите му в 6-7 основни финансови и външнополитически области), надзор над медиите, националното благосъстояние, десетките военни бази във Федерална Република Германия под «съюзническо управление» с нуклеарни мини и бомби..., изсмукването на кадърни човешки запаси...., тоталния надзор. И допуща Федерална Република Германия единствено като водеща икономическа мощ в Европа и Европейски Съюз, реализатор в НАТО с измислени дами-министърки на защитата и в Организация на обединените нации.

Ако се абстрахираме от вековните исторически премеждия и войни към Повардарието и на тематика географска област Македония и честата политическа непоследователност и безволие на родни ръководещи клики пред външнополитическия фактор, какво направи нашата дипломация в Германия през последните над 3 десетилетия за изясняване на българските визии? Т.е., след погрома й от 1991 година, когато в началото няколко години българските политици започнаха по-често да се вслушват във външнополитическата експертност и разпоредителност на българската дипломатическа работа. А наред с настоящо настоящите България има две безконечни тематики, независещи от грамотността на политическата камарила – ориста на гео-областта Македония и спасяването на българските евреи (да не забравяме и ромите през ВСВ).

След като даже до 1989 година Москва и Източен Берлин ни подозираха в прекомерно натоварен политически разговор и положителни стопански връзки със Западна Германия - макар идеологическата и военно-политическа несъответственост с Народна република България - последваха юначен посланически и други дипломатически назначения в Бон и Берлин. С 2 изключения, за 5-6 години общо. До 2017 година, когато на 12 август бе подписан Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония,встъпил в действие на 14 февруари 2018 година Преобладаваха назначения на амбициозни случайнички – от Балчик до Пазарджик. Ползващи немски език, само че без исторически, външнополитически и други професионални знания, обноски и образование. Назначавани стартово с висши дипломатически рангове. По познанства, персонални връзки, евентуално вследствие на други умения и заслуги. И «ачигьоз»-пробивност, само че единствено и само реализуеми в България! Явно скопската дипломация освен в Берлин съумява да дезинформира «където и който трябва». При това в Берлин се водят единствено в Политическата работа на посолството ни 4 чиновнички и 1 джентълмен на /продоволствени?/ заплати. С раздуто високи дипломатически рангове! Пък може новата министърка да ги награди? Вместо да ги отзове - да си джуркат бобеца или да садят домати и «компир» по месторождение, да дрънкат и мият чиниите в къщи и да чистят с метли, прахосмукачки или с роботчета?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР