Ястията за диабетици могат да са вкусни и да съдържат

...
Ястията за диабетици могат да са вкусни и да съдържат
Коментари Харесай

Кухня за диабетици

Ястията за диабетици могат да са вкусни и да съдържат доста потребни артикули. Едно такова ядене е рататуят, подготвен със зеленчуци и яйца.

За приготвянето му са нужни 6 яйца, 2 тиквички, 1 зелена чушка, 1 корен от целина, 4 домата, 1 дафинов лист, 1 щипка, 1 глава лук, розмарин, 6 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на усет.

Тиквичките се нарязват на кубчета, коренът от целината се нарязва също на кубчета. Отстраняват се семките на чушката и се нарязва на ситно.

Доматите се нарязват на кръгчета, а лукът – на ситно. В бездънен тиган на междинен огън се загряват 4 супени лъжици зехтин.

Запържва се една минута лукът, в който се прибавя дафиновият лист, розмаринът, солта и черният пипер. Добавят се целината, зеленият пипер, тиквичките, разбърква се добре, похлупва се с похлупак и се пържи още четири минути.

 Кухня за диабетици

Зеленчуците се пресипват в купа, маха се дафиновият лист.

Тиганът се връща на котлона, наливат се 2 супени лъжици зехтин и се прибавят доматите, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Доматите се готвят, до момента в който стартират да се разпадат.

Тогава се прибавят останалите зеленчуци, разбърква се всичко и се оставя на котлона две минути. Върху рататуя се разрушават шест яйца, като се разпределят върху повърхността отмерено, тъй че да се получат яйца на очи.

Похлупват се с похлупак и се пържат, до момента в който белтъците не побелеят, а жълтъците не останат към момента течни. Сервира се незабавно.

За диабетици е подобаваща зимната салата. Необходими са 1 алено цвекло, 2 щипки корен от джинджифил, 1 скилидка чесън, 2 щипки босилек, 1 морков, 1 стъбълце от целина, 3 домата, 2 супени лъжици тиквени семки, 4 листа от зелена салата.

Настържете цвеклото, морковите, нарежете стъблото на целината на ситно. Смесете, разбъркайте и прибавете джинджифила, нарязания на ситно чесън, босилека, нарязаните на ситно домати и листата от салатата, накъсани на едро. Поръсете с тиквени семки и сервирайте.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР