Японското правителство възнамерява да предостави ваксина срещу коронавирус на всички

...
Японското правителство възнамерява да предостави ваксина срещу коронавирус на всички
Коментари Харесай

Ваксини срещу коронавирус за всички жители планира Япония

Японското държавно управление има намерение да даде ваксина против ковид на всички поданици на страната доникъде на 2021 година. Японският министър председател Шиндзо Абе разкри това в петък на съвещание на държавната централа, с цел да, оповестява ТАСС.
Ще се стремим да осигурим на всички поданици на страната ни ваксини доникъде на идната година, сподели той.
 В Япония чакат трета и четвърта вълна от ковид В Япония чакат трета и четвърта вълна от ковид
В момента Япония е в средата на втората вълна на коронавирусната зараза и пикът му е съвсем завършил. Това заяви ръководителят на Яп...
Абе също акцентира, че управляващите ще продължат старателно да работят за попречване на разпространяването на инфекцията в страната и ще работят за възобновяване на стопанската система, наранена от пандемията.
Очаква се ръководителят на японското държавно управление да заяви повече детайлности за новия пакет от ограничения за противопоставяне на ковид по време на специфична конференция, която ще се организира по-късно.
Япония към този момент е сключила контракти с британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и американската Pfizer за доставка на 120 милиона дози от т.
В момента японските управляващи водят договаряния с още пет задгранични компании. Страната също създава и тества няколко ваксини, само че е евентуално комерсиализацията им да стартира по-късно от продажбата на непознати аналози и броят на дозите ще бъде стеснен.
 Битката за ваксина - кой какъв брой ще купи Битката за ваксина - кой какъв брой ще купи
Съединените щати, Англия, Япония и Европейският съюз се договориха да закупят 1,3 милиарда дози коронавирусна ваксина, която вс...
Според последните данни общият брой на инфектираните в Япония са над 66.4 хиляди, 1 254 души са станали жертва на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР