Японското правителство възнамерява да ограничи достъпа на чуждестранни студенти, обучаващи

...
Японското правителство възнамерява да ограничи достъпа на чуждестранни студенти, обучаващи
Коментари Харесай

Япония взе важно решение, за да гарантира националната си сигурност

Японското държавно управление има намерение да ограничи достъпа на задгранични студенти, учащи се в страната, до технологии, които са основни за отбранителната промишленост или да са свързани с гарантиране на националната сигурност, заяви бизнес вестникът Nikkei, представен от БГНЕС.

Отбелязва се, че японските университети ще би трябвало да получат утвърждение от Министерството на промишлеността, преди да дадат достъп на задгранични студенти до просветителни стратегии, свързани с избрани технологии, които са основни за страната. В същото време стягането на разпоредбите ще засегне задграничните студенти, които може да са под директно или индиректно държавно въздействие на други страни – по-специално, в случай че повече от 25% от приходите им са финансирани от непозната страна.

През 2017 година китайски студент в университет в Токио наруши закона, като придвижи инфрачервена камера за самолети в Китай през Хонконг. Много японски университети, които работят върху основаването на най-новите съвременни технологии, свободно записват задгранични студенти и организират много незадълбочено изследване преди записването. Това, съгласно вестника, провокира съществено безпокойствие измежду управляващите в Япония. Очаква се до края на тази година да бъдат направени промени в законодателството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР