Японският вестник Asahi Shimbun, официален спонсор на Игрите в Токио,

...
Японският вестник Asahi Shimbun, официален спонсор на Игрите в Токио,
Коментари Харесай

Пореден призив за отмяна на Олимпийските игри

Японският вестник Asahi Shimbun, формален спонсор на Игрите в Токио, прикани за анулацията на Летните олимпийски игри в сряда – последният образец за съпротива по-малко от два месеца преди откриващата гала.

Призивът идва поради обстоятелството, че публичното мнение в Япония е твърдо против провежданетo на Олимпиадата това лято. Въпреки това, уредниците упорстват, че Игри ще има, казвайки, че ще има уголемен устав, който да резервира спортистите и японското общество в сигурност. Вестникът прикани японския министър председател Йошихиде Суга да „ направи спокойна, справедлива оценка на обстановката и да вземе решението да анулира Лятната олимпиада “. Всекидневникът добави, че „ не може да поеме риска “ на осъществяване на събитието, без значение от уверението на уредниците, че ще бъде безвредно. Той упрекна водачите на Международния олимпийски комитет (МОК), в това число вицепрезидента Джон Коутс, в това, че са „ самодоволни “ с японското общество.

Запитан предходната седмица по отношение на това дали Игрите могат да се проведат даже при изключително състояние, Коутс отвърна с „ отговорът е безусловно да “. Токио и други елементи на страната са в изключително състояние сега, което се чака да бъде удължено тази седмица до 20 юни. Шефът на Токио 2020 Сейко Хашимото призна, че уредниците са изправени пред сериозна съпротива. „ Има забележителен брой японци, които са обезпокоени “, сподели тя на заседание на Изпълнителния комитет. Хашимото повтори, че задграничните спортисти ще бъдат изправени пред по-строги рестрикции, до момента в който са на територията на страната, и че Игрите няма да слагат под спомагателен напън локалната здравна система. „ Подготвяме се за безвредно осъществяване на Игрите “. Япония има относително дребен брой инфектирани, с по-малко от 12 500 жертви, и избегна суровите локдауни в някои други места по света.

Настоящото изключително състояние лимитира основно продажбата на алкохол в заведения за хранене и питейни заведения, и ги принуждава да затварят по-рано. Правителството обаче е подложено на критика поради бавния ритъм на имунизация, като към момента няма сложена дата за имунизация на останалата част от население отвън медицинските лица и възрастните хора. Изключение ще бъде направено за спортистите на Япония на Олимпиадата и някои хора от личните състави, които ще получат ранни ваксини на Пфайзер. Тези имунизации ще започват на 1 юни, като дозите ще бъдат разпределени за 600 спортисти и 1000 треньори, подготвителни сътрудници и други членове на личните състави, съгласно Японския олимпийски комитет.

Президентът на МОК Томас Бах сподели предходната седмица, че множеството спортисти и членове на екипи в олимпийското село ще бъдат имунизирани в точния момент за началото на Олимпиадата на 23 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР