Японският технологичен стартъп H2L експериментира с технология, която е способна

...
Японският технологичен стартъп H2L експериментира с технология, която е способна
Коментари Харесай

Технология ще позволява да чувстваме болка в метавселената

Японският софтуерен стартъп H2L опитва с технология, която е способна да аргументи физическа болежка на хората, влезнали в метавселената, написа technews.bg. Това не е нещо напълно ново, защото доста хай-тек компании работят за разширение на чувствата, налични за индивида във виртуалните светове.

H2L е основан преди 10 години с финансовата поддръжка на Sony. В рамките на нов план стартъпът показа устройство под формата на лента за ръка – то записва контракции на човешките мускули, като разрешава на аватара на потребителя в метавселената да повтаря придвижванията на тялото, а индивидът, от своя страна, да усеща съществуването и тежестта на предметите.

Електрическата стимулация разрешава на технологията да влияе върху мускулите на ръцете на индивида, създавайки чувства за събития, които протичат във виртуалния свят – да вземем за пример, улавяне на топка или даже удар с клюн на птица.

Еми Тамаки, създател и началник на H2L, споделя пред Файненшъл Таймс, че чувството за болежка може да ускори резултата от човешкото наличие в метавселената. Тя от дълго време учи тактилни технологии, свързани с чувство за досег. Г-жа Тамаки си е сложила за цел да „ освободи хората от всевъзможни ограничавания, наложени от тялото, пространството и времето” до 2029 година, а създаването на H2L, съгласно нея, ще откри доста приложения.

H2L принадлежи към група компании, които се стремят да размият границата сред действителния свят и метапространството, а огромните играчи в този сегмент влагат съществено в новаторски решения. Според анализаторската компания Tracxn, първите 10 японски започващи компании в метавселената са привлекли общо $60 млн. вложения.

През идващите 5 години H2L възнамерява да стане обществена компания и да набере до 20 милиарда йени (167,83 милиона долара) капитал за по-нататъшно развиване на технологията си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР