Японският производител на автомобили Honda търси нов партньор за разработване

...
Японският производител на автомобили Honda търси нов партньор за разработване
Коментари Харесай

Honda търси нов партньор за разработване на електромобили

Японският производител на коли Honda търси нов сътрудник за създаване на нови електрически транспортни средства. Това разгласи основният изпълнителен шеф Тошихиро Мибе на неотдавнашна конференция.

Както в предишното, Honda чака по този метод да понижи разноските за разработка на нови модели, като по този метод ще усили евентуалната им доходност в дълготраен проект. Освен това шефът на марката означи, че би имало смисъл да се сътвори нов алианс, който дружно да създава електрически транспортни средства в такива количества, с които да са комерсиално сполучливи.

В момента няма информация кой може да стане новият стратегически сътрудник на Honda. Имайте поради, че за моделите, които ще се продават в Северна Америка, компанията си сътрудничи с General Motors и дружно с GM създава два електрически кросоувъра, основани на архитектурата на платформата Ultium Electric. Известно е, че първият ще носи името Honda Prologue.

Струва си да напомним и, че през втората половина на това десетилетие Honda има намерение да показа нова истинска платформа e:Architecture. Тошихиро Мибе означи, че компанията се надява на ранната поява на ново потомство полупроводникови акумулатори, които биха могли доста да улеснят както развиването, по този начин и употребата на нови електрически транспортни средства.

Освен това марката има намерение да продаде до 40 % електрически транспортни средства от общия брой коли, продадени до 2030 година. До 2040 година управлението на Honda е решително, че ще успее изцяло да електрифицира моделната си гама.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР