Японският компания Panasonic се е съгласила да плати над 280

...
Японският компания Panasonic се е съгласила да плати над 280
Коментари Харесай

Panasonic плаща на САЩ над 280 млн. долара заради обвинения в корупция

Японският компания Panasonic се е съгласила да заплати над 280 млн. $ поради обвиняванията в корупция, отправени от американските управляващи, оповестява BBC.

Белият дом твърди, че цялостен отдел на компанията е наемал консултанти за "съмнителни цели ". Имало и скрити заплащания към контрагенти по продажбите на електроника в Китай. Според американската администрация по този метод Panasonic е нарушила Закона за задграничните корупционни практики.

Компанията е отказала да разяснява случая.

Властите показват, че въпросните заплащания са били осъществени от дъщерното сдружение на Panasonic Avionics Corp, записано в Съединени американски щати, в интервала 2007-2016 година.

В други случаи Panasonic е установявала, че сътрудници по продажбите в Китай и на други места в Азия не са имали нужните документи, само че въпреки всичко "тайно " ги е наемала като подизпълнители.

Установено е още, че Panasonic е завишила приходите си през едно от тримесечията на 2012 година, като е записала с неверна дата съглашение с авиолиния.

Глобата е разграничена на две - 143 млн. $ ще бъдат платени на Американската комисия за скъпи бумаги, а 137.4 млн. $ ще послужат за разрешаването на разногласието с американското министерство на правораздаването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР