Японските надежди за бурно развитие на частната космическа индустрия отново

...
Японските надежди за бурно развитие на частната космическа индустрия отново
Коментари Харесай

Япония отново не успя да изстреля частна космическа ракета

Японските очаквания за бурно развиване на частната галактическа промишленост още веднъж катастрофираха, откакто вторият опит за сполучливо изстрелване на Interstellar Technologies приключи с величествен неуспех. Дългата 33 фута ракета на компанията MOMO-2 се срина и избухна в пламъци мигове след излитането си. От Interstellar Technologies незабавно демонстрираха наличие на духа и обясниха, че главните елементи на ракетата са останали непокътнати и дадоха обещание да продължат програмата си, само че мъчно някой може да бъде оптимист при моментната обстановка. Това слага под въпрос и проектите на компанията да изведе спътник в ниската орбита на Земята до 2020 година

Прочетете още: Китай изстреля първата си ракета за частни галактически полети

От Interstellar Technologies към момента не са показали каква може да е повода за злополуката, с изключение на неочаквана липса на двигателна сила. Този неуспех обаче не приказва добре за тактиката на компанията, която до момента се основава на потреблението на налични елементи, където е допустимо , вместо всичко да бъде проектирано от нулата.

Иначе програмата дава обещание фрапантно да понижи цената на полетите - истинската MOMO коства 440 000 $, до момента в който държавните апарати доближават 1,8 милиона $, само че това би важало само в случай че ракетата работи.

Провалът също по този начин ще има негативно въздействие и върху самия основател на Interstellar Technologies – Такафуми Хори - който закупи популярност като притежател на доставчика на интернет услуги Livedoor, само че си завоюва известност на безсъвестен бизнесмен, а, не на последно място, прекара и две години в пандиза за счетоводни измами. Затова и мъчно могат да се вършат съпоставения сред Хори и други запалянковци в частните галактически полети като Илон Мъск и Джеф Безос, които несъмнено имат доста по-голям прогрес. Създателят на Interstellar Technologies няма толкоз огромни упоритости като другите двама, само че върху него има голям напън да потвърди, че може да даде опция на държавната галактическа стратегия на Япония.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР