Японски учени разработват електронни устройства, които ще позволят „вербализиране“ на

...
Японски учени разработват електронни устройства, които ще позволят „вербализиране“ на
Коментари Харесай

Хора и животни ще разговарят с помощта на електронно устройство

Японски учени създават електронни устройства, които ще разрешат „ вербализиране “ на мислите на животните, което ще разреши хората да ги схващат по-добре, заяви министерството на образованието, науката и технологиите на Япония.

Наскоро японското държавно управление разгласява „ Бяла книга “ в региона на науката, в която има прогноза, че до 2040 година хората ще се научат да беседват със своите домашни любимци.

По информация на РИА Новости, става въпрос за неврокомпютърен интерфейс (НКИ), който ще свързва мозъка и машината с функционална магнитна резонансна томография, изкуствен интелект, устройства за предаване на мисли и оказване на помощ на глухонеми хора.

Използват се няколко устройства за хора, които не могат да приказват. В мозъка на парализирани пациенти може да се вграждат електроди, които да регистрират сигналите при мозъчна активност и да водят курсора върху екрана, с цел да бъдат разказани мислите и желанията на индивида, прецизират специалистите.

Очаква се благодарение на създаването да стане допустимо и предаването на мисли на разстояние.

В момента се организират проучвания, свързани с вербализирането на мислите на животните. Става дума за свързване на създание, което не може да беседва, с техника, която може това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР