Японски премиер дойде в България на гости за първи път

...
Японски премиер дойде в България на гости за първи път
Коментари Харесай

Борисов: Имаме препарати за облекчаване от вируса

Японски министър председател пристигна в България на посетители за първи път преди няколко години. Отношенията сред България и Япония са такива, че те включиха и страната ни за подаяние на лекарство. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на постоянния брифинг на Националния действен щаб против ковид. Вчера стана ясно, че Япония ни подарява противогрипно лекарство.

"Няма лекарство, което да лекува ковид – има такива, които облекчават. Тези препарати сме ги обезпечили. Тази заран чакаме технолозите – лекарството да се тества по най-бързата процедура ", сподели още министър председателят, представен от Новини.бг.

"Българската промишленост създава пъти по-качествени артикули. Казал съм да се произведат 100 защитни дрехи за лекарите Северна Македония. Лесно е да се каже, че сме братя - братя сме и когато умират хора, би трябвало да оказваме помощ ", разяснява Борисов. "Променихме промишлеността си за дни в шивачество ", разкри Борисов.

"Разпоредил съм на Щаба да стартира масирано тестване на Банско. Тъй като одобряваме, че Банско е огнище - през днешния ден започваме тестването ", разяснява министър председателят.

"Само преди дни разговарях с водача на Южна Корея - там всеобщото тестване с бързи проби не им оказа помощ. Германия - най-мощната стопанска система, чак в този момент си създаде бърз тест единствено за лекари - 150 евро коства теста. Те също нямаха сигурни и подготвени проби. Затова и през днешния ден ще се видя с доктор Мангъров - другари сме от години ", съобщи Борисов.

"Само преди дни разговарях с Борис Джонсън - съжаляваше за всеобщия имунитет. Сега той е в интензивното поделение ", разкри министър председателят.

"В Австрия отварят дребните магазинчета след 2-3 седмици. Ние не сме ги затваряли. Нашите ограничения бяха първи в Европа. Хората са дисциплинирани и вървят до магазина и на работа с маски ", сподели още Бойко Борисов.

"Мислим какъв ред и дисциплинираност да има за хората и за родителите с дребните деца за прилагане на планини и паркове, само че тъй че да не създадем всеобщото скупчване. Дали ще е като до магазина - заран за възрастните хора, ще го мислим ", разкри министър председателят.

"Ние не сме в пика ", безапелационен бе Борисов и добави, че същински се опасява той да не пристигна на Великден. Премиерът сподели, че ще се срещне с патриарха и владици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР