Япония започна да предлага трета доза ваксина на здравните работници

...
Япония започна да предлага трета доза ваксина на здравните работници
Коментари Харесай

Ваксинация с трета доза срещу Covid-19 започна в Япония

Япония стартира да предлага трета доза ваксина на здравните служащи на фона на възходящи паники към новия вид на ковид, който към този момент е засечен в страната. Това съобщи Асошиейтед Прес.

Ваксинационната акция в Япония стартира в средата на февруари и някои медицински служащи, които са получили инжекции преди повече от девет месеца, в този момент желаят спомагателна отбрана - изключително откакто във вторник в Япония беше открит , за който бе обявено за първи път предходната седмица в Южна Африка.

Много неща остават незнайни за новия вариант, в това число дали е по-заразен, дали предизвиква по-тежко протичане на заболяването и дали е резистентен на имунизациите.
 Япония усилва Коронавирус леглата преди зимата
Япония усилва Коронавирус леглата преди зимата

След като смъртоносна пета вълна съвсем сложи под напън здравната система през лятото

Имунизацията в Япония стартира постепенно, само че от края на май потегли нагоре и към този момент към 77% от популацията е изцяло имунизирано. Очаква се трета доза да стартира да се предлага на възрастните хора от януари.

От вторник като незабавна защитна мярка против Омикрон. Забраната е планувана до края на годината. Правителството също по този начин изисква от японските жители, прибиращи се вкъщи, да бъдат сложени под карантина за 14 дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР