Япония ще възобнови улова на китове с търговски цели във

...
Япония ще възобнови улова на китове с търговски цели във
Коментари Харесай

Япония отново ще убива китове във водите си

Япония ще възобнови улова на китове с търговски цели във водите си и в извънредната си икономическа зона, като за сметка на това ще приключи провокиралата интернационалните кавги процедура да избива морските бозайници в Антарктика, съобщи „ Ройтерс”. Страната напусна Международната комисия по китолова (МКК)

Според специалисти решението ще разреши на Токио да спести пари от скъпите експедиции, като в същото време държавното управление резервира мощния си ангажимент в поддръжка на улова на китове – мотив за национална горделивост в консервативните кръгове, подкрепящи властта.
Природозащитници " на нож " с китоловци Активистите хвърлиха димни бомби по корабче на японски ловци
Главният секретар на кабинета Йошихиде Суга разгласи, че от измененията влизат в действие от юли 2019 година По думите му китоловът ще е по интернационалните правила и разпореждания за ограничение на вредите на океанските запаси. Япония от години твърди, че множеството типове китове не са застрашени от изгубване, а яденето на месото им е част от културата на страната. МКК обаче не склони да позволи улов с търговски цели.

„ Ройтерс” отбелязва, че политическото решение, разгневило Австралия и Нова Зеландия и природозащитниците по целия свят, няма особени стопански учредения – китовото месо е едвам 0,1% от цялата консумация в страната т.е. на всеки японец се падат по към 35 грама на година. То е все по-слабо известно, изключително измежду по-младите хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР