Япония ще отвори пазара си на труда за работници в

...
Япония ще отвори пазара си на труда за работници в
Коментари Харесай

Япония отваря пазара на труда за работници с технически умения

Япония ще отвори пазара си на труда за служащи в производството с механически умения, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
Японският кабинет утвърди законопроект за привличане на задгранични служащи в страната, в спорен ход за справяне с хроничния дефицит на работна ръка. Проектозаконът, който в този момент може да бъде импортиран в Народното събрание още в петък, е подложен на офанзива както от опозицията, по този начин и от членове на партията на премиера Шиндзо Абе, само че бизнес водачите настояват, че мярката е извънредно нужна.
Законопроектът ще разреши на задгранични жители с умения в браншове, които са изправени пред изключително тежък дефицит, да получат петгодишни визи, които обаче не биха им разрешили да доведат фамилиите си.
Чуждестранните служащи в тези области, които имат по-висока подготовка и преминат по-труден японски езиков тест, ще могат да получат виза, която може да бъде удължена за неопределен срок, което в последна сметка ще докара до престояване и ще бъде в положение да докара и фамилията.
Абе упорства, че новата политика не съставлява генерална смяна на строгата имиграционна политика на страната. Япония ще одобри единствено задгранични служащи, " които имат характерни умения и могат да стартират работа неотложно за справяне със сериозен дефицит на работна ръка единствено в браншове, които фактически се нуждаят от тях ", сподели той пред депутатите в четвъртък.
Но законопроектът въпреки всичко е изправен пред редица рецензии, които евентуално заплашват желанието на държавното управление да го прокара преди края на годината и да стартира визовите процедури от април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР