Япония планира да забрани правителствени покупки на устройства и оборудване

...
Япония планира да забрани правителствени покупки на устройства и оборудване
Коментари Харесай

Япония забрани на Huawei да получава държавни поръчки

Япония възнамерява да забрани държавни покупки на устройства и съоръжение от китайските софтуерни компании Huawei и ZTE , с цел да увеличи отбраната си против приключване на поверителна информация и хакерски атаки, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомени източници.
 
Японският в. " Йомиури ", който първи заяви новината, отбелязва, че се чака държавното управление да преразгледа вътрешните регулации за доставяне още в понеделник. По-рано т.г. Съединени американски щати също взеха решение да вкарат възбрана за покупка и потребление от американските държавни служби на телекомуникационно съоръжение ZTE и Huawei.
 
 Gulliver/Getty Images

Американските разследващи организации настояват, че Huawei е обвързвана с китайското държавно управление и устройствата й може да имат скрити благоприятни условия , които да се употребяват за шпионаж. Доказателства в поддръжка на тези изказвания обаче не бяха приведени, а компания Huawei отхвърля обвиняванията.
 
Австралия и Нова Зеландия към този момент блокираха построяването на телекомуникационна мрежа от пето потомство (G5) от Huawei. В сряда английската компания BT Group заяви, че отстранява оборудването Huawei от главната част от мобилни си действия от трето и четвърто потомство (3G и 4G) и няма да употребява услугите на компанията във основните елементи на мрежата си от идващото потомство.-->
 

Вчера Канада арестува финансовия шеф на Huawei Мън Ванчжоу по искане на Съединени американски щати. Причините за нейното задържане са свързани с нарушавания на американските наказания против Иран, настояват медии.
 
 БГНЕС

Задържането на Мън Ванчжоу демонстрира устрема на Съединени американски щати да нанесе удар по цялата корпорации, написа през днешния ден китайският вестник „ Глобал таймс “. „ Задържането стана знак за цялата интернационална общественост, че във връзка с Huawei Съединени американски щати преследват ясно сложена цел. Очевидно е, че Вашингтон се пробва злонамерено да упрекна тази компания в някакви закононарушения и да я сложи под ударите на американското законодателство “, се споделя в публицистична публикация на изданието.
 
„ Американската страна се пробва да нанесе удар по репутацията на Huawei, стремейки се с юридически способи да отвоюва пазара от този софтуерен колос “.
 
 Gulliver/Getty Images

Според създателите на публикацията, тези дейности на Съединени американски щати изискват обективна социална реакция . „ Huawei би трябвало да завоюва победа над обвинителите си, употребявайки за задачата американските закони. Ако Съединени американски щати подхващат против нея случайни ограничения, нещата ще придобият комплициран темперамент, все пак компанията ще има задоволително пространство за маневриране “, показват от „ Глобал таймс “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР