Ямбол. Общинските съветници приеха бюджета на община Ямбол за 2022

...
Ямбол. Общинските съветници приеха бюджета на община Ямбол за 2022
Коментари Харесай

Общински съвет – Ямбол прие бюджета на общината за 2022 година

Ямбол. Общинските съветници одобриха бюджета на община Ямбол за 2022 година с 24 гласа „ за “, 6 вота „ срещу “, 4 – „ въздържал се “, оповестиха от Общината .

Бюджетът е в размер на 103 917 775 лв., държавните действия са 57 165 443 лв.. Собственото финансиране е 46 752 332 лв., финансовите разноски – 24 192 616 лв.. Няма нарастване на локалните налози и такси, те остават в същия размер, каквито са били и през 2021 година.
Kметът на Ямбол дефинира бюджета на община Ямбол като ориентиран към жителите, уравновесен и рационален. „ Плановите доходи в бюджета са заложени действителни и не са фиктивно повишени. Разходите за дофинансиране на администрацията още веднъж са усъвършенствани. През 2019 година те са били близо 910 хиляди лв., а в този момент са 310 хиляди. Разликата е 600 хиляди лв. “, добави още Валентин Ревански.

Стремежът е да бъдат обхванати всички източници на доходи в Общината и да бъдат ориентирани към действителните потребности на жителите.

Най-важният документ за Общината обезпечава средства за всички сфери на публичния живот, измежду които - благоустрояване, обучение, опазване на здравето, обществени действия и услуги, просвета, туризъм, спорт, възстановяване на градската среда.
Основен приоритет за 2022 година е инфраструктурата на града и е планувана по-голяма инвестиция.

Изграждането на нови паркоместа в разнообразни квартали на града ще продължи, планува се построяването на нови детски и спортни площадки, както и на многофункционален парк за отдих и спорт в бившето „ Опитно поле “.

Припомняме, че следва работа по обекти, с помощта на получената финансова поддръжка от страната: създаване на ново кръстовище с кръгово придвижване на ул. „ Димитър Благоев “, ул. „ Ямболен “, ул. „ Ормана “ и ул. „ Пирин “, за което страната поддържа Община Ямбол с един милион лв., с които ще бъде покрита повече от 50% от цената на обекта.
Продължава реконструкцията на улицата от бензиностанция „ Шел “ до улица „ Атанас Кратунов “ в жилищен комплекс „ Златен рог “.

Вече стартира и реконструкцията на улица „ Индже челник “ в квартал „ Каргон “, следва и рационализация на откритата лекоатлетическа писта на Градския стадион.
И тази година Община Ямбол е заделила средства за подкрепяне на процедури инвитро, както и за финансова помощ на родителите при раждане на дете. Осигурени са средства за обикновено действие на детските и обществени институции.

По линия на европейското финансиране Община Ямбол продължава да работи по няколко плана: ремонт на Художествена изложба „ Жорж Папазов “, улица „ Търговска “ - по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на Община Ямбол – втори стадий “, Музей на бойната популярност, Младежки културен център „ Георги Братанов “, както и по модернизацията на нов обект - Регионален исторически музей.

Преди приемането на бюджета беше извършено и общественото му разискване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР