Яжте в японски ресторант и най-вероятно ще получите купа с

...
Яжте в японски ресторант и най-вероятно ще получите купа с
Коментари Харесай

Супа Мисо - здравословна ли е?

Яжте в японски ресторант и най-вероятно ще получите купа с Мисо чорба с вашата храна. Тази гореща чорба смесва японски бульон, наименуван даши, в който се разтварят ферментирала бобова паста, късчета тофу, нарязан лук и от време на време водорасли. Мисо супата е нискокалорична храна за множеството хора, само че е с високо наличие на натрий, тъй че не прекалявайте с нея.

Основна хранителна стойност на Мисо супата

1 чаша чорба Мисо съдържа 66 калории. Тази стойност не е задоволителна за пълноценно хранене в множеството случаи, даже в случай че следвате диета, лимитирана от калории, макар че Мисо супата може да бъде ядене, служещо като част от обяд или вечеря. Тази чорба е с ниско наличие на мазнини - 1 грам на порция. Помага да запазите приема на мазнини от 20 до 35 % от калориите във вашия дневен проект за хранене. Една порция чорба Мисо съдържа и 5 грама въглехидрати, 1 грам фибри и 2 грама протеини.

Захар в Мисо супата

 Мисо чорба

Една порция чорба Мисо съдържа 4 грама захар. Това може да не наподобява доста, само че способства за междинната дневна консумация от 22.2 г захар дневно, употребявани от американците. Избягвайте поглъщането на повече от 25 до 37.8 грама захар дневно, с цел да избегнете струпване на тегло, насърчаване на сърдечни болести и др.

Ползи от Мисо супата

 Супа Мисо

Включването на Мисо чорба в диетата ви може да ви помогне да отслабнете. Водните водорасли, които постоянно се употребяват, предизвикват загуба на тегло от 5 до 10% при изследвания при животни, с помощта на съставна част във водораслите, наречена фукоксантин, който оказва въздействие върху коремната мастна тъкан. Докато са нужни още изследвания, с цел да се удостовери, че тези констатации ще се трансформират в битка с мазнините при хората, откривателите, които показаха резултатите от изследването си на националното съвещание на Американското химическо сдружение през 2006 година, означават, че ще би трябвало да ядете много морски водорасли всекидневно, с цел да причинят ефикасна загуба на тегло.

Здравни съображения при консумация на Мисо чорба

 Мисо

Помислете за последствията за здравето от включването на супата Мисо в храненето, в случай че имате сърдечно заболяване или високо кръвно налягане. Една порция чорба съдържа 630 мг натрий, забележителна част от целесъобразната граница на Американската сърдечна асоциация от 1500 мг дневно. Докато центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати означават, че здрави американци могат безвредно да употребяват до 2300 mg натрий дневно, American Heart Association предлага на всеки да резервира приема си на по-ниска стойност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР