Яденето на храни с изтекъл срок на годност може да

...
Яденето на храни с изтекъл срок на годност може да
Коментари Харесай

10 хранителни продукти, които нямат срок на годност

Яденето на храни с изминал период на валидност може да е рисковано, само че има някои храни, за които в никакъв случай не би трябвало да се притеснявате, защото те са безвредни за ястие след доста, доста години. Създадохме лист с хранителни артикули, които в никакъв случай не се скапват:

1. Ориз

Най-добрата температура за предпазване на ориз е 4,5 ° C или по-ниска. По-добре е да съхранявате ориз в пластмасови контейнери за храни или в стъклени буркани. Както демонстрира едно изследване, при тези условия оризът може да се съхранява до 30 години и няма да загуби аромата или хранителната си стойност. Заслужава да се означи, че в проучването са употребявани 2 типа ориз.

2. Мляко на прахуляк

Млякото на прахуляк, което се преработва според всички подобаващи здравни стандарти, може да се съхранява дълго време, без да се губи хранителната му стойност - само че единствено в случай че се съхранява в херметически затворен резервоар.

3. Соев сос

Соевият сос може да се съхранява безвредно в продължение на най-малко 3 години, даже в случай че бутилката е била отворена. Срокът на валидност на соевия сос в херметически затворен съд може да бъде доста по-дълъг, само че зависи от условия като вида соев сос, метода, по който е модифициран, качеството и температурата на предпазване.

Например, соевият сос с високо качество може да бъде изработен единствено посредством естествена ферментация, развой, който нормално лишава от няколко месеца до две години. Само този тип соев сос може да стои повече от три години. Ето за какво би трябвало да внимавате, някои марки прибавят разнообразни химикали за по-бърза ферментация.

4. Кленов сироп

Според асоциацията на производителите на клен от Масачузетс, неотворена бутилка кленов сироп може да се резервира за неопределен срок. И даже откакто я отворите, можете да я употребявате няколко години, в случай че я държите в ледник.

5. Сушен фасул

Изследователи от Университета " Бригъм Йънг " са открили, че след 30 години предпазване изсушените зърна са трансформирали образния си тип, само че всички проби остават допустими за потребление при спешни обстановки. Те заключиха, че сушените зърна, както и други бобчета, могат да устоят най-малко 30 години.

6. Сол

Солта е в действителност минерал, а не артикул, заради което не е допустимо да се скапе. Разбира се, минералът може бързо да всмуква вода, трансформирайки се в една голяма канара с течение на времето.

Не забравяйте обаче, че йодираната сол е годна единствено към една година. През този интервал йодът нормално се изпарява и солта губи потребното си качество, макар че към момента можете да я употребявате като елементарна сол.

7. Силни алкохолни питиета

Алкохолните питиета като водка, уиски, ром и коняк нямат период на валидност, само че е значимо да ги съхранявате на хладно мрачно място в вярно запечатани бутилки.

8. Оцет

Оцетът е различен артикул без период на валидност, само че би трябвало да сте сигурни, че го съхранявате при подобаващи условия. Ако желаете да запазите оцета за дълго време, най-хубавият метод да го съхранявате е в истинския си херметически резервоар на хладно, мрачно място надалеч от източници на топлота.

9. Захар

Подобно на солта, захарта трае за несигурно дълго време, изключително в случай че я съхранявате в херметически затворен резервоар. Но даже в случай че захарта всмуква вода от въздуха, тя не губи качеството си.

10. Мед

Медът е в действителност неповторима храна, защото в никакъв случай не се скапва и не губи качествата си, с помощта на химическия си състав, който го прави извънредно мъчно място за растежа на бактериите. Освен това, в случай че медът е запечатан в буркани, можете да бъдете безусловно сигурни, че няма да се скапе, защото няма да има контакт с въздух и вода.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР