През уикенда все още неизвестен водач успя да шокира част

...
През уикенда все още неизвестен водач успя да шокира част
Коментари Харесай

Имаш болид от GP2, караш по магистралата

През уикенда все още неизвестен водач успя да шокира част от трафика на магистрала в Чехия, след като участва в движението с болид от вече несъществуващите серии GP2, но боядисан в цветовете на Ферари F2004 от Формула 1.

Тази разходка беше снимана от няколко други водачи, а чешката полиция разгласи, че търси “пилота ” на болида, който е застрашен от сериозна санкция. В Европейски Съюз е неразрешено карането на спортни коли без регистрация по публичните пътища. Според информация в разнообразни медии, лидерът е бил открит, санкцията му е малко над 400 евро и 1 година без брошура.

Случката стана на магистрала D4 югозападно от Прага, а по-късно се разбра, че става дума за автомобил Dallara GP2/08, като в GP2 използваха този модел болиди в продължение на три сезона. И тогава тези коли бяха най-близките до Формула 1, задвижвани от 4-цилиндров V8 с мощност около 620 конски.

Интересното е, че същият този болид се появи на автомагистралата D4 и през 2019 година, като и тогава полицията не съумя да открие кой го кара. Сигурно е същият лидер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР