Вярвате или не в народните вярвания и суеверия, те ни

...
Вярвате или не в народните вярвания и суеверия, те ни
Коментари Харесай

Суеверия за всеки ден и всеки случай

Вярвате или не в националните вярвания и суеверия, те ни съпътстват от дълги години. Предават се от потомство на потомство.

Подбрахме някои от най-популярните суеверия у нас. А дали ще се преценявате с тях или ще живеете по този начин, че да не ви пука от нищо, изборът е напълно ваш.

Старите хора разправят, че в случай че ядете и се оглеждате в огледало, ще изгубите здравето си и ще изядете хубостта си.

Лош знак е, в случай че оставите чисто нов костюм на леглото.

Няма да ви върви, в случай че си измиете косата в понеделник или сряда.

Ако двама души се хранят с една лъжица, ще се скарат.

Не е добре да давате игла и конец на някой. Ако го извършите, рискувате да се разболеете. Ако ви се наложи въпреки всичко да дадете игла, би трябвало лекичко да убоде индивида, с цел да не се скарате.

Ще се разболеете също, в случай че прекрачите метла. Метлата би трябвало да държите с дръжката надолу. Така парите ще потекат към вас.

 Касичка

Здравето ви ще се скапе и в случай че седнете на мястото на болен.

Съблечените облекла би трябвало да закачате на окачалка, а не да стоят разхвърли в стаята, защото по този начин върху тях сяда злобен дух.

Не е добре да давате пари на заем във вторник, тъй като и вие ще станете длъжници. Не се дават пари на заем също вечер, по това време не се и взимат пари. Парите се взимат с лявата ръка, а се дават с дясната. Така парите няма да свършат.

Ако против прозореца е застанала сврака, значи скоро ще дойдат посетители. Ако в къщата има болен, то той скоро ще оздравее.

Ако от масата падне вилица или лъжица – ще пристигна жена. Ако падне нож – ще пристигна мъж.

Не е добре бременна жена да върви на заравяне и да се прости с починал човек, тъй като детето ѝ ще е жълто и неясно като труп.

 Бременна

Когато сте в неприятно въодушевление, е по-добре да не готвите. Така ще заредите фамилията си с отрицателна сила.

На път към църквата, булката би трябвало да излезе от вкъщи като прекрачи прага първо с десния крайник. В противоположен случай няма да е щастлива и радостна в брака си, а мъжът ѝ ще кръшка.

Ако желаете да се радвате на чудесно финансово богатство, не би трябвало да бързате да харчите получената заплата за един ден. Дори не би трябвало да броите получените пари. Трябва първо да си ги занесете вкъщи, с цел да пренощуват там. Едва по-късно можете да ги преброите и харчите.

Създайте си навика всякога на излизане от вкъщи си да оставяте до огледалото банкнота, тъй че тя да се отразява в него. Това ще помогне за умножаването на вашите пари даже във ваше неявяване.

Ако съседката ви помоли за малко сол или самун, не ѝ давайте – в противоположен случай вашето благосъстояние ще изтече към съседите.

Според поверието аленият цвят притегля пари. Затова най-добре е портмонето ви да бъде алено. А с цел да засилите действието, носете в него хартия с червен цвят.

Ако дамата по време на бременност е с плоско коремче и вирнато дупе, детето ще бъде момиче, в случай че е с изпъкнало коремче и сплескано дупе – момче.

Когато стартира раждането на излизане от къщата се оставят всички порти отворени, с цел да мине леко раждането.

Там, където бъде хвърлено пъпчето на бебето, там ще протече животът му.

Ако на дамата се поръси сол на главата без тя да знае и по-късно се допре по носа ще е момче, а в случай че се допре по брадата - момиче.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР