Вярвате или не, магиите съществуват - бели, черни, за любов,

...
Вярвате или не, магиите съществуват - бели, черни, за любов,
Коментари Харесай

Магията Джу-Джу

Вярвате или не, магиите съществуват - бели, черни, за обич, за пари или искащи гибелта на някого. Сега ще ви срещнем с една от най-силните африкански вълшебства, която е повода за настръхналите коси на хиляди души.

Джу–джу е дума с хипотетично западно-африкански генезис, която е била употребена от европейците, с цел да опишат обичайните религии от Западна Африка. Според етимологията смисъла ѝ е неприятен дух или злобен дявол на езика на етноса Хауса от Северна Нигерия.

На езика на различен етнос в Нигерия - тъй наречените Йоруба, джу значи мятам и надлежно джу–джу значи хвърлям-хвърлям, което в дословен смисъл е това, което правят шаманите, когато вършат магията – по време на ритуала те подмятат един на различен съответния определен предмет или талисман, с цел да могат да провокират влизането на зли сили и сили.

Джу-джу се употребява във всички сфери на живота в Западна Африка. Разбира се, джу-джу се употребява и за лечение на заболявания, само че много постоянно се избира за възмездие, замогване посредством машинация и други

Противно на общите схващания и макар лингвистичните си прилики би трябвало да се означи, че няма безусловно никаква връзка сред по този начин известната вуду магия и джу-джу магията.

Друг не по–малко любопитен факт е, че с изключение на черна магия джу-джуто съставлява и доста забавен жанр музика, известен измежду етноса Йоруба в Нигерия и се характеризира с потреблението на китари и разнообразни типове локални барабани.

Джу-джу може да се направи и внедри в кукла, предмет, маска, и свръхестествените сили, които са заложени в него работят унищожително. Много е известно потреблението на потънал в кръв пилешки крайник, завит в перушина и затегнат с конци.

Джу-джу се характеризира с потреблението на амулети, направени от пилешки кости и пера, кости от разнообразни животни, глави, органите им и други Не е загадка, че се употребяват и човешки органи, когато се прави тъй наречените кървава магия, която е за пари.

Една от легендите /която в действителност е истина/ в Западна Нигерия гласи, че много млади мъже си възползват от услугите на вещерите и шаманите, които се занимават с това. Много от тези мъже убиват, отвличат и вземат елементи от телата на свои родственици, другари или близки и ги носят на шаманите, с цел да се приложи магията. Колкото по–близка е родствената връзка на клиента с жертвата, толкоз е по–силна е магията.

Обикновено е проклинание за замогване, като един от минусите му е, че поръчителите стават богати, само че умират млади и не се радват дълго на извоюваното. Това може да ви се коства като роман от митологията, само че всеки човек, живеещ в Западна Африка, може да го удостовери.

В доста европейски медии се описват истории за потреблението на джу-джу при трафика на дами. Основният поток от тях е от Западна Африка и по-специално от Нигерия. По доказани данни над 20 000 нигерийки са пратени да проституират в Италия, като за тях няма лято или зима, те просто би трябвало да изпълнят дълга си към хората, които ги държат.

Над 100 000 африкански девойки проституират в цяла Европа, като 80 % от тях са от щата Едо, който се намира в Южна Нигерия. В този щат живеят единствено 3 % от 130-милионното население на тази многолюдна страна, като махнем броя на мъжете, възрастните хора и децата, то думите стават непотребни.

Освен че този щат е именуван Столицата на трафика, той е и дом на обичайна за Западна Африка вяра Джу–Джу. Нигерийските трафиканти на плът употребяват черната магия, с цел да оплетат в капан жертвите си, това нормално са девойки от доста небогати фамилии, които се устоят с по 2 $ дневно, а от време на време не смогват да изкарат и толкоз.

Те знаят, че отиват в Европа, с цел да вършат секс за пари и това много постоянно не е проблем за тях, само че са заблудени от мисълта, че за няколко месеца ще изкарат благосъстояние. Това са обещания и на същите трафиканти, които употребяват силата на магията за въздействие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР