Втородивизионният Литекс (Ловеч) поднесе изненада, отстранявайки лидера в Първа лига

...
Втородивизионният Литекс (Ловеч) поднесе изненада, отстранявайки лидера в Първа лига
Коментари Харесай

Втородивизионният Литекс отстрани Черно море в турнира за Купата на България

Втородивизионният Литекс (Ловеч) сервира изненада, отстранявайки водача в Първа лига Черно море след триумф с 1:0 като хазаин в среща от втория кръг (1/16-финали) в шампионата за Купата на България по футбол и се класира за осминафиналите.

Победният гол за Литекс, 14-и във краткотрайното класиране в българската втора дивизия, против водения от упования предстоящ народен селекционер Илиан Илиев отбор на Черно море бе дело на Виктор Василев в 68-ата минута.

Двата състава изиграха равносилен дуел, а първото полувреме не предложи доста голови рискове. Гостите от Варна заплашиха вратата на Литекс в 15-ата минута. Мартин Дичев приключи обещаваща офанзива на Черно море, само че бе неакуратен.

Домакините проведоха най-хубавата опция за попадение в 32-ата минута, само че вратарят на варненци Християн Славков се намеси в точния момент след изстрел на Сулиман Абдулганию. В добавеното време на първото полувреме стражът на Литекс Алекс Божев отрази удар на Васил Панайотов и резултатът остана 0:0.

Абдулганию насочи нов изстрел към вратата на Черно море в 52-ата минута, само че още веднъж пропусна задачата. Четири минути по-късно отбраната на варненци се оправи след центриране на Илиян Капитанов при офанзива на Литекс.

Домакините поведоха в 68-ата минута, когато Виктор Василев осъществя за 1:0. Илиян Капитанов овладя топката след дълъг пас, напредна и пусна към Василев, който се разписа във вратата на Черно море.

Атанас Илиев опитва удар отдалеченост към вратата на отбора от Ловеч в 77-ата минута, само че бе неакуратен, а три минути по-късно варненци пропуснаха още една опция за равнене след изстрел на Пашеко настрана от вратата на съперника. Исмаил Иса опита да засече топката след центриране на Панайотов в 86-ата минута, само че Алекс Божев улови топката.

Футболистите на Черно море пробваха да стигнат до попадение в заключителните минути, само че по този начин и не съумяха да осъществят, а Литекс ликува в края.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР