Второ поколение на флагмана сред леките автомобили на Kia –

...
Второ поколение на флагмана сред леките автомобили на Kia –
Коментари Харесай

Бъдещето на флагмана на Kia е под въпрос

Второ потомство на флагмана измежду леките коли на Kia – лифтбекът Stinger, най-вероятно няма да има. Този модел трябваше да притегли по-младите купувачи, само че това не стана и продажбите му се оказа много по-слаби от предстоящото, оповестяват медиите в Южна Корея.
През 2019 година известността на Stinger е спаднала с 18%, а за първото тримесечие на 2020 година резултатите са с още 21% по-слаби. Най-големият спад се регистрира за март – 40% по-малко от същия интервал на 2019 година Вината, несъмнено, е най-много на пандемията от ковид, само че действителностите на пазара са такива, че в случай че даден автомобил не се продава, той бързо бива свалян от произвеждане.


Затова и управлението на корейския модел приготвя възобновяване на модела, което ще бъде много съществено. Второ потомство на Stinger обаче най-вероятно няма да има, като парите, които трябваше да бъдат изхарчени за неговата разработка, ще бъдат пренасочени към други планове.
Един от тези модели носи кодовото означение Kia CV, като за него се знае прекомерно малко. Това ще бъде електрически автомобил, който ще изминава до 500 км с едно зареждане на батериите. От мрежата зарядни станции на концерна Hyundai-Kia, чиято мощ е 350 кВт машината ще се зарежда единствено за 20 минути.


Как ще наподобява електрическият автомобил не е ясно, само че се чака той да получи дизайна на концептуалния Imagine by Kia (на втората снимка), което значи, че това ще бъде купеобразен кросоувър. В проектите на марката влиза стартиране на пазара на 11 модела на ток до 2025 година, като всички те ще бъдат на нова платформа. Тя ще дебютира точно при този модел.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР