Вторият по големина град в Азербайджан Гянджа, който се намира

...
Вторият по големина град в Азербайджан Гянджа, който се намира
Коментари Харесай

Армения нападна и Гянджа, един загина, 4 ранени

Вторият по величина град в Азербайджан Гянджа, който се намира на 60 километра от фронтовата линия с Армения, бе подложен на масирани ракетни офанзива от страна на арменската войска, заяви азербайджанското външно министерство. То рапортува за гибелта на един и раняването на четирима цивилни.



"В резултат на ракетния удар на арменската страна по втория по величина град на Азербайджан, Гянджа, ситуиран на 60 км от границата с Армения, един граждански е погубен и четирима цивилни са ранени. Градът е претърпял огромни вреди ", разгласи министерството в Twitter.



На собствен ред Министерството на изключителните обстановки на Азербайджан разгласи спасяването на двама цивилни в Гянджа, които се оказаха под руините на къща, разрушена вследствие на обстрела.



Ситуацията в Нагорни Карабах ескалира на 27 септември, когато Армения погази интернационалното право и предприе въздушни удари. В Азербайджан и Армения беше въведено военно състояние и беше оповестено активизиране. Страните оповестяват за убити и ранени, в това число измежду цивилното население.

От 1992 година се водят договаряния за спокойно споразумяване на спора в границите на Минската група на ОССЕ, ръководена от тримата съпредседатели - Русия, Съединени американски щати и Франция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР