Вторият концерт от музикалната образователна програма Фортисимо Фамилия“ на Софийската

...
Вторият концерт от музикалната образователна програма Фортисимо Фамилия“ на Софийската
Коментари Харесай

С музиката на Джон Уилямс“

Вторият концерт от музикалната просветителна стратегия „ Фортисимо Фамилия “ на Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор „ Светослав Обретенов “ под диригентството на Максим Ешкенази, озаглавен „ С музиката на Джон Уилямс “, доближи най-високото равнище на „ аплодисментометъра “ ми този сезон!

Това беше една невероятна вечер! Зала „ България “ се изпълни с млади и остарели почитатели на паметните кино ленти „ Индиана Джоунс “, „ Извънземното “, „ Междузвездни войни “, „ Хари Потър “, „ Супермен “, „ Сам у дома “ и още, и още… От появяването на чаровния диригент Максим Ешкенази на сцената до финалните надписи еуфорията в зала „ България “ непрестанно растеше. Отдавна не бях участвала на концерт, на който толкоз благополучие да струи в залата! Усещах, че и доста от музикантите от Софийската филхармония сякаш свирят с огромно наслаждение обичана музика.

И ние също доста се забавляваме! За нас е извънредно радостно, че залата е цялостна с деца, а също по този начин и с техните родители, които са гледали множеството от филмите, чиято музика свирим! Аз също съм гледал съвсем всички филми и съм почитател. Поради възрастовата категория, към която числя се, на мен са ми обичани IV, V и VI епизод на Star Wars, които излязоха първи. Никога няма да не помни първото лъчение на „ Нова вяра “, както и чакането на опашка за билети за „ Империята отвръща на удара “! Това са мемоари от детството, към които постоянно се връщам, когато свирим тази музика, показа концертмайсторът Павел Златаров в антракта на концерта.

Минута след диалога ни с Павел Златаров стартира втората част на концерта „ С музиката на Джон Уилямс “, която беше напълно отдадена на „ Междузвездни войни “, а видео прожекцията на екрана още повече усилваше удоволствието от прекарването за публиката. На реда пред мен седеше млада влюбена двойка. Те разясниха с блеснали очи филмите от първата част. А до мен на реда седеше един от най-младите запалени почитатели на сагата „ Междузвездни войни “, който аплодираше оглушително във втората част.

Чуйте в звуковия файл мнения от публиката, както и репортерски записи от концерта.

Софийската филхармония разгласи спомагателен трети концерт „ С музиката на Джон Уилямс “ на 14-и декември от 19 ч. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР