Втори ден след като здравният министър даде разрешение медици от

...
Втори ден след като здравният министър даде разрешение медици от
Коментари Харесай

Втори ден няма доброволци за Видинската болница

Втори ден откакто здравният министър даде позволение медици от други райони и области да оказват помощ непринудено на Видинската болница, няма искащи. Това разгласи пред НТ прокуристът на доктор Ивета Найденова.
" До нощес нямаме никакъв отговор и предпочитание най-малко на сътрудниците от Област Видин да ни оказват помощ ", сподели тя.
Няма искащи да оказват помощ на личния състав във Видинската болница - нито на медицинския, нито на санитарния, тъй като за там също има потребност от фрагменти с предварителна подготовка, съобщи още доктор Найденова.
Ако лекари не се отзоват в незабавен порядък, се преглежда вид пациентите да бъдат превозени в други лечебни заведения.
Сериозна рецесия с лекарите във Видинската болница. По последни данни в крайдунавския град са инфектирани съвсем 10% от личния състав на локалната болница.
" Персоналът се надява да няма повече инфектирани, вършат се и промени в състава на отделенията, с цел да може да се работи. 32 са инфектираните медици с COVID-19 ", посочи доктор Найденова. Така поправя изказванията на Оперативния щаб за 33 инфектирани в болничното заведение.
Това слага под тестване действието на отделенията по неврология и кардиология, както и в отделението по хирургия, заяви Найденова.
Реорганизация на действието на болничното заведение е била направена още при заповедта на здравния министър да се оборудват и поддържат отделения за изолираност поради ковид. А в този момент още веднъж се преразпределя медицинския личен състав, акцентира тя.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР