Втори ден между Районната прокуратура в Бургас, полицията и отделението

...
Втори ден между Районната прокуратура в Бургас, полицията и отделението
Коментари Харесай

Страшен скандал! Безследно изчезна трупа на украинската туристка от плажа в Крайморие – кой открадна останките й?

Втори ден сред Районната прокуратура в Бургас, полицията и отделението по правосъдна медицина в УМБАЛ-Бургас тече голям скандал, обвързван с невижданото изгубване на мъртвец на чужденец. Става дума за нещастния случай с 65-годишната украинска туристка, която се удави на плажа в Крайморие в четвъртък. Тялото на дамата било откарано в незнайна посока от частен автомобил, до момента в който правосъдният доктор в болничното заведение го очаквал за аутопсия, каквато е наложителна по закон.

В такива случаи прокуратурата не може да приключи предварителното произвеждане за настъпила на публично място гибел, още повече за удавяне в морето.

Не е ясно къде и по какви аргументи се е скъсала нишката, само че съгласно източник, представен от Флагман.БГ, някой държавен чиновник е дал картбланш на частния траурен сътрудник безусловно да откара натрупа за заравяне.

Привилигированата организация за погребения, която е нямала самообладание даже да изчака аутопсията, с цел да прибере парите от ритуала, е наела доктор, който да напише смъртен акт с изчезнали следи от принуждение по тялото и посочена причина – естествена гибел.

„ Или става дума за корупция, при която проверяващият служител на реда, виновен за тялото до прибирането му с кола за спешна помощ на правосъдна медицина и привършване на делото, или за въпиюща непросветеност на същия чиновник. Няма друго пояснение за изгубването на тялото преди да бъде осъществена аутопсия”, разяснява способен в тази област източник.

Случаят се разяснява из всички погребални организации – съперници на свързаната със абсурда компания. Върхът на нахалството обаче било настояването за в допълнение заплащане от сина на чужденката. Човекът бил рекетиран да даде парите, с цел да се завърши час по-скоро нещастието му, само че никой не му обяснил, че се нарушава законът, а и по този начин няма кой да му изплати застраховката. Малка детайлност е, че в случай че аутопсията откри приложимост на алкохол застраховка не се изплаща.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР