Втората вълна от пандемията коронавирус и решенията на други държави,

...
Втората вълна от пандемията коронавирус и решенията на други държави,
Коментари Харесай

Туристическият сезон в Гърция ще приключи предсрочно


Втората вълна от пандемията ковид и решенията на други страни, че жителите, които се връщат от отмора от избрани дестинации, би трябвало да се слагат под карантина – или даже вероятността за сходна мярка – ще доведат до ранен завършек на туристическия сезон в Гърция, написа „ Катимерини “, представен от БГНЕС.

Правителството на Обединеното кралство реши, че в края на краищата Гърция е безвредна дестинация и че британците на отмора в Гърция не се нуждаят от карантина при завръщането си, само че вероятността за такава мярка докара до масирана анулация на резервации.

Това трябваше да се чака, написа изданието и добавя, че никой не желае да отиде във почивка, в случай че би трябвало да се карантинира, когато се върне. А Обединеното кралство е източник номер едно за туристите за Гърция.

От останалите съществени пазари за гръцкия туризъм Съединени американски щати в никакъв случай не са допускали своите жители да пътуват; Германия предложи на своите жители да прекарат празниците си вкъщи, нещо, което немците с неспокойствие направиха. Французите пък би трябвало да решат дали пътуването до Гърция е приоритет в тези времена.

Очевидният триумф на Гърция в преодоляването на първата вълна от пандемията сътвори очаквания, че пикът на туристически сезон може да настъпи през септември и октомври, като по този метод ще бъдат възобновени забележителна част от загубите от юли и август.

Втората вълна на пандемията обаче лиши страната от тъкмо този вид пасажери, от които се нуждаеше: по-възрастни, без деца, които да дойдат при започване на образователната година, и нормално харчещи доста пари. Тази демографска група също е най-уязвима за пандемията.

Столицата Атина, в миналото елементарна спирка за голямото болшинство от туристите на път за островите, закупи репутацията на дестинация „ градска отмора “ през последните години, като новите хотели се разрастваха. Сега и тя също страда от този ранен завършек на сезона.

Къде това оставя туристическия бранш? Според прогнозите, както от държавните, по този начин и от секторните експерти, не се чака облагите от интернационалния туризъм да надвишават 3 милиарда евро, от 18,2 милиарда евро през 2019 година

Този недостиг от 15 милиарда евро, комбиниран с мултиплициращите се изгоди от такава сума, е най-големият удар за Брутният вътрешен продукт на страната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР