Втора изненада поднесе на лондончани президентът Тръмп още с пристигането

...
Втора изненада поднесе на лондончани президентът Тръмп още с пристигането
Коментари Харесай

Тръмп с нова лондонска изненада - не е в двореца

Втора изненада сервира на лондончани президентът Тръмп още с идването си на формалното посещаване във Англия. Стана ясно, че дружно с първата дама няма да отседнат в Бъкингамския замък поради продължаващите поправки там, а в резиденцията на американския дипломат. Така това е първият президент от 20 години, който счупва традицията. Досега Джордж Буш и Барак Обама постоянно отсядаха в двореца на кралицата, която за 66-годишното си ръководство се е срещала с 10 американски президенти.

Първи лондонски коментар направи американският президент още преди да кацне на Острова. Той назова в обществените мрежи кмета на Лондон Садик Хан „ цялостен загубеняк ”. Двамата от години влизат в вербален спор, само че мотив за експлоадирането на президента бе публикация  на Хан  в Observer, в която той упрекна Тръмп, че употребява език, сходен на фашистите през 20-ти век. Изказването на Хан се приема по-скоро като предизборно, тъй като съответствува с акцията му за нов мандат като градоначалник. Той разчита, че Тръмп към момента не е изключително известен измежду лондончани и това ще вдигне личния му рейтинг.

Според Тръмп, представен от news.bg, които вършат онлайн репортаж за събитието, Хан му напомнял на „ нашия доста малоумен и незапознат кмет на Ню Йорк ”. Американският водач счита, че Хан би трябвало да се концентрира върху закононарушенията, а не върху него,.

Тръмп и Мелания кацнаха в Лондон и бяха посрещнати от външния министър на Англия Джереми Хънт на летище „ Станстед ”. Оттам с хеликоптер американският водач и брачната половинка му бяха  откарани до резиденцията на посланика на Съединени американски щати в Централен Лондон.

Веднага след посрещането на Тръмп, Хънт разяснява пред Би Би Си, че не може да разкрие какво му е споделил Тръмп на летището, само че означи, че мненията на американския водач са „ поредни ” по адрес на кмета Садик Хан. Впоследствие, в изявление за „ Скай нюз ”, Хънт добави, че изявленията му по адрес на Тръмп са неуместни.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР