Всяко свидетелство за това, което се е случило преди много

...
Всяко свидетелство за това, което се е случило преди много
Коментари Харесай

Разкритията срещу Уейнстейн родиха нова социална революция

Всяко удостоверение за това, което се е случило преди доста години или наскоро, разкрива следващата трагична история за половите похищения, половата употреба или половото принуждение.
Залялото ни цунами от персонални истории и свидетелства безапелационно рисува картина на най-тежкото състояние на дамите, които всеобщо са подложени на непрекъснати полови похищения и оскърбления в професионалната сфера, на работното си място, там където учат. Всичко е поради това, че този, който си е присвоил правото на принуждение, знае, че за него няма да има последствия. Сексуалните похищения на работното място до скоро съвсем на всички места бяха нещо рутинно.
Едновременно с публикуването на историите и признанията може да се чуят гласовете на оплакващите от възходящия брой свидетелства: " Стига към този момент, какъв брой още? " Някои от тези, които са недоволни от протичащото се, декларират, че става въпрос за възмездие, предумишлено оклеветяване, операции... Всички, които мислят по този начин надълбоко се лъжат. Този, който е отговорен, би трябвало да бъде осъден. Това, за което по-рано не са посмели да приказват, излезе нескрито. И това е вярно. Случващият се пред очите ни развой има колосално значение – той може да образува система за заплашване и въздържане на евентуални насилници. Промените, протичащи се тези дни, ще влязат в историята. Жените към този момент не желаят да се помиряват с това, че непрестанно са принудени да живеят и работят в сянката от опасност от посягане, оскърбление или принуждение. Жените усещат в себе си силата да преодолеят срама и да прекратят заговора за безмълвие. Вместо това да се упрекват жертвите на принуждение, критиците на този развой би трябвало да обвинят тези, които предизвикват страданието...
Революцията в съзнанието няма да бъде приключена, до момента в който не бъдат жигосани като позорни освен непосредствените виновници, само че и самата среда, в която е станало допустимо това: организации, институции, институти, в които половите похищения са се трансформирали в рутина.
Автор: Орит Солициано, Източник: israelhayom.co.il Превод: Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР