Всякакви екзотични идеи по темата Северна Македония в момента дават

...
Всякакви екзотични идеи по темата Северна Македония в момента дават
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Предоговаряне със Северна Македония ще отвори Кутията на Пандора

Всякакви екзотични хрумвания по тематиката Северна Македония сега дават разнобой на българската позиция и я отслабват. Това е мнението на някогашната външна министърка и някогашна посланичка Надежда Нейнски.

" Няма нищо неприятно в това да се покаже доброжелателност и предпочитание да се търси решаването на проблемите по проблема сред България и Северна Македония. Смятам, че има поле, в което може да се беседва и да се откри решение на проблема, тъй че да удовлетворява и двете страни ", разяснява тя по във връзка думите на премиера Кирил Петков, че позицията ни за участието на Скопие в Европейски Съюз ще бъде надградена с пет работни групи.

Премиерът разгласи също, че още тези дни ще посети Скопие за диалози с новия министър-председател Димитър Ковачевски.

В същото време Нейнски предизвести, че не би трябвало да се впускаме в ново предоговаряне.

Тя е на мнение, че страната ни би трябвало да излъчва единение във връзка с позицията си по отношение на Северна Македония и да води извънредно дейна дипломация.

" Убедена съм, че има среди, които желаят разколебаване на доверието на българското общество в неговите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, само че имам вяра, че новото българско държавно управление ще откри метод да мине през тези подводни камъни ", съобщи Надежда Нейнски.

Според някогашния външен министър въпросът със Скопие ще е доста сериозен тест дали болшинството ще бъде реформаторско.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР