Всяка секунда десетки хиляди фасове се изхвърлят и замърсяват околната

...
Всяка секунда десетки хиляди фасове се изхвърлят и замърсяват околната
Коментари Харесай

За да сме съзнателни: Вълнуващи инициативи и послания, чрез изкуство

Всяка секунда десетки хиляди фасове се изхвърлят и замърсяват околната среда… Знаете ли, какъв брой време е нужно на един елементарен фас от цигара да бъде разграден в природата – цели 15 години. Знаете ли, че след 10 години в океаните ще има повече фасове, в сравнение с риба?



Имаме ли схващане за дейностите, които постоянно одобряваме като инстикт и желаеме ли да участваме с образеца си за смяна на средата, която ни заобикаля? Тези въпроси са персонални, само че от Филип Морис България към този момент трета поредна година избират да дадат един друг ракурс, който да помогне за по-голяма социална отговорност към опазването на природата. Споделяйки данни за замърсяването на околната среда с цигарени фасове, националната акция има за цел да предизвика към отговорно потребителско държание. С любопитна презентация и свободна полемика беше даден старт на следващата спирка от акцията на в Трия сити център в Бургас. Нейни посланици бяха Ива Екимова, която има сантиментална връзка с града, в който е минало детството й, както и арх. Явор Панев от „ Оптимистас “ и Флагман.бг - сътрудници в акцията.



В неофициална конюнктура те споделиха своите визии за смяна в отношението към дребните, само че отравящи природата фасове. „ Когато човек е ядосан по избрана тематика, той сигурно има отношение и това е добър знак за смяна “, разяснява зам. регионалният шеф на Бургас, Мария Ценова. Тя показа своя история, в която е обърнала внимание на млада жена, която изхвърля фасовете си на земята. Според основният редактор на „ Флагман.бг “ - Катя Касабова виновното отношение, може да бъде предизвикано най-много, посредством положителният образец и красива градска среда.

За идеята, за плановете, които целят да разсънят и предизвикат към съзнателни и виновни дейности и за посланията, посредством изкуство, чуйте какво споделиха Анелия Иванова – управител връзки във Филип Морис България и сътрудника й Силвия Канин:

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР