Силният коз за съставяне на правителство сега държи ИТН. Това

...
Силният коз за съставяне на правителство сега държи ИТН. Това
Коментари Харесай

Радан Кънев: ИТН сега държи силния коз за съставяне на правителство

Силният коз за сформиране на държавно управление в този момент държи Има Такъв Народ. Това съобщи определеният за втори мандат като евродепутатРадан Кънев в предаването на Дарик “Стълбището ".

Оказа, чете държат ключа за болшинството, а различен е въпросътколко самостоятелни са, добави Кънев. Има учредения да мислим, че Движение за права и свободи държи ключа посредством тях, както и че президентът има въздействие върху тях, разяснява той.

„ Оказва се, че Има Такъв Народ държи ключа за болшинство. А какъв брой е самостоятелно Има Такъв Народ? Ето един въпрос - доста хора дават отговор с лекост, то е директно подчинено на Движение за права и свободи. Аз, както споделих, не обичам лесни заклинания. Няма по какъв начин да знам нещо, което е под повърхността. Има учредения да мислим по този начин, само че не го схващам за даденост. Ако е по този начин, тогава ключа държи Движение за права и свободи. Те могат да си играят с Има Такъв Народ поддържа, Има Такъв Народ не поддържа. Има Такъв Народ обаче е имало систематични моменти наоколо с президента. Президентът от дълго време е прям партийно-политически състезател, въпреки и " one man show ", човек, който е и президент, и съпротива, и партия, и всичко, бъдеща някаква партия. Той може да има въздействие върху Има Такъв Народ. И да им, примерно, даде мандат. Или да не им даде мандата, да ги употребява за следващ цикъл от избори. Твърде доста неща в българската политика се случват под повърхността, а аз доста ненавиждам да разясня неща под повърхността. Защото там боравиш се на информация, която ченгетата филтрират по своя си метод при да стигне до теб. И се бъзикат с теб, като в онази ария за девете милиона мишлета, които не са девет милиона от дълго време, само че механизмът е същия. “

Преяждането с власт е очевидно в политическата фигура на Делян Пеевски, сподели още Кънев. По думите му обаче той не е всесилна фигура, а проекция на непубличната власт в България.

Това, което не приказваме е, че явно Делян Пеевски не е никаква всесилна фигура, нито стопански състезател самичък по себе си. Той е обществената проекция на извънредно засилената власт на, да го назовем, службите, апаратите, връзките сред служби и проведена престъпност, наследени още от комунистическия режим. Той е лицето на непубличната власт в България. Дори да няма никаква връзка сред службите и проведената престъпност, в България подозираме с огромна степен на меродавност, че има, само че даже да няма никаква такава връзка, свръх наличието на структурите за сигурност в обществения политически развой е доста огромен проблем за демокрацията. Това е което докара Ердоган в Турция, което го направи допустимо. Други такива образци могат да бъдат дадени. Когато службите, даже с най-хубави планове, аз в България нямам доверие в положителните им планове, играят доста огромна политическа роля в демокрацията, те компрометират и в последна сметка убиват демокрацията. Ето тук е огромният проблем, че през Движение за права и свободи и Делян Пеевски тази власт на непубличното върху общественото в България е от дълго време преяла до спукване. И това заплашва демокрацията.

В момента Бойко Борисов е в доста огромна беззащитност, счита Радан Кънев. Успешното осъществяване на ротацията беше тест и за ГЕРБ и се видя, че и те изгубиха от провалянето ѝ, добави евродепутатът. Според него, в този момент главният въпрос е до каква степен може да се удържи един почтен диалог за политика с жителите, тъй като, по думите му, помията измести политиката.

ПП-ДБ няма късмет да успее, в случай че залага на лозунга – неприятните ръководят, ние сме положителните и по тази причина гласувайте за нас– а единствено, в случай че изясни за какво и с какво ние сме положителните, посочи Радан Кънев.

На изборите видяхме всички форми на следен избор. Парадоксът при прочита на резултатите е в това, че евроатлантическото болшинство на процедура се крепи на региони с максимален % следен избор, счита Радан Кънев. Той бе безапелационен, че ниското присъединяване в гласуването е директно разследване от това, че вървим на шести подред избори.

Много ясна и градивна съпротива, би трябвало да е държанието на ПП-ДБ в новия парламент, счита Радан Кънев. Според него, огромният въпрос пред ПП-ДБ е изпълняването на неговите поръчки с действително организационно и политическо наличие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР