Бившият председател на Народното събрание и дългогодишен депутат на ГЕРБ

...
Бившият председател на Народното събрание и дългогодишен депутат на ГЕРБ
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Ще има правителство с третия мандат, няма нужда от театър

Бившият ръководител на Народното събрание и дълготраен народен представител на ГЕРБ Вежди Рашидовочаква да има постоянно държавно управление. В предаването " Стълбището " по Дариктой предвижда, че кабинетът ще бъде формиран с третия мандат - този на " ИТН " (ИТН). Партията на Слави Трифонов към този момент изиска да получи шанса да сформира експертен кабинет.

" Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този театър. Не имам вяра. Те са в прелестни взаимоотношения, а Движение за права и свободи е една прилична българска партия ", уточни той.

Рашидов увери, че знае по какъв начин се вършат партии у нас. Проектирането се случвало в заведения за хранене и кръчми, a в това той не вижда нищо обидно. Експредседателят на Народното събрание упорства Слави Трифонов да помни предишното.
" Слави е остарял план. Нека не не помни, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Дано не е не запомнил годините, тъй като съм бил на всички маси, на които е попявал. Слави не трябва да не помни началото и да помни края. Помня като ги изгони Българска национална телевизия, Сашо Дончев по какъв начин ги приюти, Илия Павлов по какъв начин ги финансира. Доган по какъв начин го приемаше. Как до през днешния ден е пял на ушите на всички велможи. Знам къде обичаше да върви преди да направи партия. Неделите гледаше едни автомобилни надпревари с едни компании. Няма неприятно. Всички го вършим. Имаме си кръгове, другари и хора, с които ни е прелестно. Лошото е, когато искаш да играеш друга роля. "

У водача на Движение за права и свободи Делян Пеевски, Вежди Рашидов открои едно съответно качество, което съгласно него помогнало доста на Пеевски в бизнеса. Той счита, че електоратът на Движение за права и свободи е припознал новия водач на партията, който пък постигнал положителни резултати на изборите.
" Пеевски съм го " драл доста крепко ". След това се събрахме да се питаме война имаме ли - нямаме войни. Зад тази външност на този колосален българин стои един прагматичен, рационално мислещ човек, неглупав, проведен човек. Сега разбирам по какъв начин е съумял в бизнеса - доста е проведен, доста спретнат човек. Не мога да кажа неприятно. "

В Народното събрание работят и доста качествени хора, акцентира Вежди Рашидов.Те обаче нямат такава тежест.

" Вътре има читави хора, свестни хора, които не дефинират нищо. Има водачи - те дефинират ", уточни той.

Вежди Рашидов счита, че фактически посолствата играят роля в българската политика и " дърпат конците ". По думите му огромните сили могат да натискат по-малките страни непосредствено с упътвания - " това ще вършиме, това ще вършиме ". По отношение на Русия, някогашният ръководител на Народното събрание сподели, че харесва съветския народ, само че не утвърждава политиката на Путин. В същото време не приема, че България би трябвало да се замесва в спора сред Русия и Украйна.

" Пуделът е най-джафкащото животно, само че и най-страхливото и безпомощното. Ние сме един дребен народ - не е нужно да се дръвчим на всеки и да сме първи в лизането. Не знам по какъв начин ви звучи, само че това си е подмазване. Не знам за какво би трябвало да сме нащрек за нещо, в което не участваме. "

Рашидов смятасмята, че е време за смяната на устройството на българската страна. Тойнарече работата на Народното събрание " бардак ", който би трябвало да спре.

" Изборите би трябвало да са мажоритарни, считам и че към този момент би трябвало да се намерения за президентска република - този бардак би трябвало да спре. Участвах дълги години в този парламент и пребивавам с възприятие за виновност, че съм взел участие "
За Рашидов поправките в конституцията имали за цел да лимитират властта на президента и да го унижат.

Чуйте целия диалог в атачмънта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР